Avustralya'da Türk Kökenli Aday Öztürk Yıldız, Üçüncü Kez Meclis Üyeliğine Seçildi

Avustralya'da Türk Kökenli Aday Öztürk Yıldız, Üçüncü Kez Meclis Üyeliğine Seçildi
Avustralya'da Türk kökenli aday Öztürk (Oscar) Yıldız, Victoria eyaletinde düzenlenen yerel seçimlerde iki dönem belediye başkanlığı yaptığı bölgeden üçüncü kez seçildi

MELBOURNE (AA) - Avustralya'da Türk kökenli aday Öztürk (Oscar) Yıldız, Victoria eyaletinde düzenlenen yerel seçimlerde iki dönem belediye başkanlığı yaptığı bölgeden üçüncü kez seçildi.

Melbourne’un Moreland Belediyesinde iki dönem belediye başkanlığı yapan Öztürk Yıldız, dün düzenlenen seçimleri kazanarak yeniden belediye meclisi üyesi olmaya hak kazandı. Aynı bölgede 2008 ve 2012 yıllarında yapılan seçimleri kazanan Yıldız, dünkü seçimlerden de 4 bin 161 oy almayı başararak zaferle çıktı.

Yıldız, bu sonuçların ardından meclis üyelerinin tercih etmesi durumunda tekrar Moreland belediye başkanı olma şansını da elde etmiş oldu.

Yıldız, 48 aday arasında ikinci oldu
Moreland Belediye Meclis üyeliği için yarışan 48 aday arasında 4 bin 161 oy alarak ikinci olan Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amacının ‘‘bütün insanları iyi bir şekilde temsil etmek’’ olduğunu söyledi.

Bölgesinde çok sayıda proje üzerinde çalışmalar yürüttüğünü ancak gençler ve yaşlılar için özel hazırlıkları bulunduğunu dile getiren Yıldız ‘‘Toplumumuz yaşlanıyor. Özellikle Moreland toplumunun yüzde 46’sı yaşlı, o yaşlı insanlarımıza çok büyük yardımlarda bulunmamız gerekiyor.’’ dedi. Seçmenlerin hizmet beklediğini belirten Yıldız, vergi verenlerin, bunun karşılığında temiz sokaklar, yeni yollar, parklar, yeşil alanlar ve iyi hizmet almayı hak ettiğini söyledi.

Türk toplumunun siyasete ilgi duymasının önemine işaret eden Yıldız, diğer Türk kökenli adayların seçimleri kazanmasını beklediğini belirtti. Yıldız, Türk olarak bu seçimi kazandığı için çok gururlu olduğunu, diğer Türk adaylar da kazanırsa daha da mutlu olacağını ifade etti.

"Beni buraya getiren bizim toplum"
Seçime girdiği bölgede yaklaşık 650 Türk kökenli seçmenin bulunduğunu, kendisine 4 bin 161 oy verildiğine dikkat çeken Yıldız, belediye hizmetlerini tüm topluma eşit olarak götüreceğini ifade etti. Bölgesinde Türk seçmenlerin kendisini seçecek oya sahip olmamalarına rağmen seçim kampanyalarının yürütülmesinde yoğun bir destek verdiklerini söyleyen Yıldız, "Bizi buraya getirenler onlar. 16 yıl belediyede görev yapmış olacağım, beni buraya getiren bizim toplum." dedi.

Öte yandan Moreland Belediye Meclis üyeliği seçimlerinde aday olan ve bin 325 oy alan Türk kökenli Ali İrfanlı’nın durumu ise tercihli oyların sayılmasından sonra belli olacak.

Hume Belediyesi için 3 Türk aday sonuçları bekliyor
Victoria eyaletinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Hume Belediye Meclisi üyelikleri için yapılan seçimlere 3 Türk kökenli aday katıldı. Mektupla oy kullanılan seçimlerdeki Türk kökenli adaylar Adem Atmaca, Samet İştar ve Naim Kurt’un durumlarının gelecek hafta belli olması bekleniyor.

Avustralya’daki yerel seçim sisteminde, büyükşehir belediye başkanları hariç, seçmenler belediye başkanlarını doğrudan seçmek yerine, önce meclis üyelerini belirliyor. Seçilen belediye meclis üyeleri de kendi aralarında yaptıkları oylamayla meclis üyelerinden birini bir yıllığına belediye başkanı seçiyor.

Başkanlık seçimi her yıl tekrarlanıyor ancak bir meclis üyesi yeterli oyu alması durumunda tekrar başkan seçilebiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.