Avustralya'daki yaralı bebek Nauru'ya dönmeyecek

Avustralya'daki yaralı bebek Nauru'ya dönmeyecek
Avustralya Göç Bakanı Dutton, kötü koşullarıyla bilinen Nauru Gözaltı Merkezi’nde sıcak su dökülmesi sonucu yaralanan Asha adlı bebeğin, Brisbane Toplum Gözaltı Merkezi'ne gönderileceğini bildirdi

MELBOURNE (AA) – Avustralya Göç Bakanı Peter Dutton, Nauru Gözaltı Merkezi’nde, üzerine sıcak su dökülmesi sonucu yaralanan Asha adlı bebeğin Brisbane Toplum Gözaltı Merkezi'ne nakledileceğini söyledi.

Dutton, Sydney’de gazetecilere yaptığı açıklamada, Queensland eyaletinde Brisbane kentindeki Lady Cilento Çocuk Hastanesi doktorlarının, kötü koşullarıyla bilinen Nauru Gözaltı Merkezi'ne geri gönderileceği endişesiyle, burada tedavi gören 1 yaşındaki Asha'yı taburcu etmeyi reddettiğini hatırlattı.

Göçmen bürosu yetkilerinin doktorlarla anlaştığını belirten Dutton, Asha ve ailesinin, sığınmacı başvuruları tamamlanana kadar Nauru yerine Toplum Gözaltı Merkezi'nde kalacağını bildirdi.

Ancak Avustralya’ya yaptıkları sığınma başvurusunun kabul edilmemesi durumunda aile ve bebeğin yeniden Nauru’ya gönderileceklerini belirten Dutton, "Bu kural da zaten sığınma talebinde bulunan herkes için geçerli" dedi.

Çocuk Sağlığı Queensland CEO'su Fionnagh Dougan, Asha’nın 24 saat içinde taburcu edilerek Brisbane Toplum Gözaltı Merkezi’ne yerleştirileceğini kaydetti.​

Avustralya’da Yüksek Mahkeme’nin, hükümetin aralarında Avustralya’da doğan bebek ve çocukların da bulunduğu 267 sığınmacıyı Nauru Gözaltı Merkezi'ne gönderme kararını onaylamasının ardından eylem başlatan sivil toplum kuruluşları da kararı memnuniyetle karşıladı.

Mülteci Eylem Koalisyonu Sözcüsü Ian Rintoul, yaptığı yazılı açıklamada, bunun, 267 sığınmacının Avustralya’da kalmaları için başlatılan "Kalmalarına İzin Verin (Let Them Stay)" kampanyasının bir zaferi olduğunu belirterek, "Bu gelişme, bir aile için küçük bir adımdır. Bebek Asha için ve hastalarının güvenliği için mücadele eden tüm hastane personelini alkışlamak istiyorum" ifadesini kullandı.

Hastanedeki doktorlar, geçen hafta, yaralı bebeğin Nauru’ya gönderilmesine karşı çıkarak taburcu etmeyi reddetmişti. Doktorların Asha’yı taburcu etmeme kararına destek veren çok sayıda Avustralyalının hastane önünde başlattığı eyleme, ülke genelinde de gösterilerle destek verilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.