Avustralyalı 4 gazetecinin Lübnan'da gözaltına alınması

Avustralyalı 4 gazetecinin Lübnan'da gözaltına alınması
Lübnan'da çocuk kaçırmaya teşebbüs etmekle suçlanan Avustralyalı dört gazeteci ve çocukların annesi kefaletle serbest kaldı

BEYRUT/MELBOURNE (AA) - Babaları tarafından bir yıl önce Lübnan'a götürülen iki Avustralyalı çocuğu kaçırmaya çalışmakla suçlanan dört gazeteci ve çocukların annesi kefaletle serbest bırakıldı.

Çocuk kaçırmaya teşebbüs ettikleri gerekçesiyle yargılanan dört Avustralyalı gazeteci ve çocukların annesi Sally Faulkner'in davasında hakim, sanıkların kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkemenin bu kararı, çocukların babası Ali el-Amin'in davadan vazgeçmesi üzerine aldığı belirtildi.

Baba Amin'in avukatı Hüseyin Bercavi, annenin serbest kalabilmesi için 1 milyon Lübnan lirası (yaklaşık 666 dolar) kefalet ödendiğini aktardı.

Ayrıca yerel basında yer alan haberlerde, Avustralyalı anne Faulkner'in çocukların velayet hakkından vazgeçtiği ifade edildi. Faulkner'in çocuklarını babalarının gözetiminde Lübnan'da ziyaret etmesine izin verileceği belirtildi.

Avustralya Kanal 9'da ekrana gelen "60 Dakika" adlı programın muhabiri Tara Brown yapımcı Steven Rice, kameraman ve ses operatörü babaları tarafından Lübnan'a götürülen çocukların haberini yapmak üzere gittikleri Beyrut'ta gözaltına alınmıştı. Çocukların annesi Sally Faulkner ile gittikleri Lübnan'da babaanneleriyle sokakta yürüyen çocukların kaçırılma teşebbüsüne yardım etmekle suçlanan gazeteciler yaklaşık 2 haftadır gözaltında tutuluyordu.

Öte yandan çocukları kaçırmaya çalıştıkları gerekçesiyle yakalanan ikisi İngiliz, diğer ikisi Lübnan vatandaşı dört erkeğin ise tutukluluk halleri davam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.