Avustralyalı Bakandan "Güneydoğu Asya'ya Dönen Teröristler" Uyarısı

Avustralyalı Bakandan "Güneydoğu Asya'ya Dönen Teröristler" Uyarısı
Adalet Bakanı Brandis:- "Yaklaşık 600 kişinin Güneydoğu Asya ülkelerinden Ortadoğu'ya gittiğini tahmin ediyoruz. Bunların geri dönüşü bölgedeki en büyük güvenlik tehditlerinden biridir"

MELBOURNE (AA) - Avustralya Adalet Bakanı George Brandis, Ortadoğu'da terör örgütlerinin saflarında yer alan ve Güneydoğu Asya'daki ülkelerine dönen teröristlerin bölge için güvenlik riski oluşturacağını söyledi.

Brandis, Avustralya Yayın Kurumuna yaptığı açıklamada, Ortadoğu'dan Güneydoğu Asya'ya dönen terör örgütü mensuplarının bölge için en büyük güvenlik tehdidi olduğunu ifade etti.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da iki intihar eylemcisinin bombalı saldırısında üç polisin hayatını kaybetmesi, 10 kişinin de yaralanmasının bu riski doğruladığını vurgulayan Brandis, "Yaklaşık 600 kişinin Güneydoğu Asya ülkelerinden Ortadoğu'ya gittiğini tahmin ediyoruz. Bunların geri dönüşü bölgedeki en büyük güvenlik tehditlerinden biridir." dedi.

Avustralya Federal Hükümeti, Ortadoğu'da terör örgütlerinin saflarında yer alan vatandaşlarının ülkeye dönmemeleri konusunda bazı önlemler almıştı. Söz konusu kişilerin pasaportlarının iptal edileceğini açıklayan Avustralya, ülkeye gelmeleri durumunda da ömür boyu hapse mahkum olabileceklerini açıklamıştı. Terör örgütlerinin bünyesinde 100'den fazla Avustralya vatandaşının yer aldığı tahmin ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.