Avustralyalılardan Aborijin Gencin Ölümüyle İlgili Cezaya Tepki

Avustralyalılardan Aborijin Gencin Ölümüyle İlgili Cezaya Tepki
Binlerce Avustralyalı, aracıyla kovaladığı Aborjin gencin ölümüne sebebiyet veren sürücünün aldığı cezaya tepki için yürüdü

MELBOURNE (AA) - Batı Avustralya'da bir kişinin arabasıyla kovaladığı motosikletli Aborijin genç Elijah Doughty'nin ölümüyle sonuçlanan olayda aldığı cezayı adaletsiz bulan Avustralyalılar Melbourne'da gösteri düzenledi.

Aborijin Direncinin Savaşçıları adlı grup tarafından organize edilen gösteride Victoria Eyalet Parlamentosu önünde toplanan binlerce Avustralyalı, "Elijah İçin Adalet" yürüyüşü yaptı.

Farklı etnik kökenlerden gelen binlerce Avustralyalının bir araya geldiği gösteride yapılan konuşmalarda, 14 yaşındaki Elijah Doughty adlı Aborijin gencin ölümüne neden olan ve adı açıklanmayan sürücüye verilen 3 yıllık hapis cezasının haksızlık olduğu vurgulandı.

Duygusal anların yaşandığı konuşmalar sırasında hayatını kaybeden Elijah'ın 14 yaşında masum bir çocuk olduğu belirtildi.

Daha sonra Melbourne kent merkezine doğru yürüyüşe geçen protestocular, kentin işlek caddelerini trafiğe kapatarak, Aborijin bayrakları eşliğinde Avustralya yargı sistemini eleştiren sloganlar attı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında yaklaşık 4 saat süren gösteri, Filinders ve Swanston Caddesi'nin kesiştiği meydanda yapılan oturma eylemi ve konuşmaların ardından sona erdi.

Batı Avustralya'da geçen yıl ağustos ayında yaşanan olayda, iki motosikleti kaybolan ve adı açıklanmayan bir kişi, motosiklet kullanırken görüp arabasıyla kovaladığı 14 yaşındaki Aborijin gencin ölümüne sebebiyet vermekten gözaltına alınmıştı.

Perth Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada sanık, geçen hafta ölüme neden olan tehlikeli araç kullanmaktan suçlu bulunarak 3 yıl hapse mahkum edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.