Avusturya-İtalya arasındaki "Brenner" gerginliği

Avusturya-İtalya arasındaki "Brenner" gerginliği
Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka:-"Brenner sınır kapısında şimdilik sınır kontrolleri gerçekleştirmeye gerek yok"- İtalya İçişleri Bakanı Alfano:- "Avusturya'ya gitmek isteyen sığınmacılar, İtalya'da barınaklara alınacak"

VİYANA (AA) - Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, İtalya sınırındaki Brenner sınır kapısında şimdilik sınır kontrolleri gerçekleştirmeye gerek olmadığını söyledi.

Sobotka, İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano ile Avusturya-İtalya sınırındaki tartışmalı Brenner sınır kapısında ortak basın toplantısı düzenledi.

Brenner sınırından geçen hafta hiç yasa dışı sığınmacı geçmediğini belirten Sobotka, "Bu yüzden Brenner sınır kapısında şimdilik sınır kontrolleri gerçekleştirmeye gerek yok." dedi.

Alfano ise Avusturya'nın İtalya'nın sığınmacı akını ile mücadele çabalarını tanımasından mutlu olduğunu belirterek, "Avusturya'ya gitmek isteyen sığınmacılar, İtalya'da barınaklara alınacak. Bu sınır kapısındaki trafiğin azaltılmasına yol açacak herhangi bir planın ticaret ve turizm üzerine olumsuz etkileri olacaktır" dedi.

Avusturya, Makedonya sınır kapısının kapatılmasından sonra alternatif rotalara yönelen sığınmacıların İtalya üzerinden gelerek Brenner sınır kapısından ülkeye giriş yapmasından endişe ediyor ve sığınmacıların artması halinde Brenner sınırını kapatmakla tehdit ediyor.

İtalya ise henüz bir sığınmacı akını bulunmadığını belirterek, Brenner sınır kapısının kapatılmasının Kuzey Avrupa'ya yaptığı ticaret ve turizm potansiyeline darbe vuracağını ileri sürüyor.

Geçen haftalarda Brenner sınır kapısının kapatılmasını istemeyen göstericiler ile polis arasında olaylar çıkmış ve polis göstericileri biber gazı ve su sıkarak dağıtmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.