Avusturya'da cumhurbaşkanı seçimi

Avusturya'da cumhurbaşkanı seçimi
İlk sonuçlara göre, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi'nin adayı Hofer yüzde 37,7 ile önde

VİYANA (AA) - Avusturya'da cumhurbaşkanı seçimini, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi'nin adayı Norbert Hofer önde götürüyor.

Avusturya'da seçmenler, yeni cumhurbaşkanını seçmek için bugün sandık başına gitti. Sandıkların kapanmasından sonra oy sayma işlemine geçildi. Seçim yasaklarının sona ermesinin ardından ilk sonuçlar verilmeye başlandı. Buna göre, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi'nin adayı Norbert Hofer, yüzde 37,7 ile açık ara önde gidiyor.

Hofer'i yüzde 18,6 ile yeşillerin adayı Alexander Van der Bellen, yüzde 18,4 ile bağımsız aday Irmgard Griss, yüzde 11,6 ile sosyal demokratların adayı Rudolf Hundstorfer, yüzde 11,4 ile muhafazakarların adayı Andreas Khol ve yüzde 2,3 ile bağımsız aday Richard Lugner takip ediyor.

Seçimin 22 Mayıs'ta düzenlenecek ikinci turu en fazla oy alan iki aday arasında yapılacak.

Kayıtlı 6 milyon 384 bin 331 seçmenin bulunduğu ülkede, katılım yüzde 61,7 oldu.

Seçimde Avusturya Sosyal Demokrat Partisi'nden (SPÖ) Rudolf Hundstorfer, Avusturya Halk Partisi'nden (ÖVP) Andreas Khol, sağcı Avusturya Özgürlükçü Partisi'nden (FPÖ) Norbert Hofer ve Yeşiller Partisi'nden (Grünen) Alexander Van der Bellen ve bağımsız adaylar iş adamı Richard Lugner ile eski Yargıtay Başkanı Irmgard Griss yarıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.