Avusturya’da Filistinli Sığınmacıya Ömür Boyu Hapis

Avusturya’da Filistinli Sığınmacıya Ömür Boyu Hapis
Hamas üyesi olduğu ileri sürülen bir Filistinli, internet üzerinden İsrail’de terör eylemi çağrısında bulunduğu gerekçesiyle ömür boyu hapse çarptırıldı

VİYANA (AA) - Avusturya'da Krems Bölge Mahkemesince, 27 yaşındaki Filistinli sığınmacının, internet üzerinden İsrail’de intihar saldırısı düzenlenmesi çağrısında bulunduğu iddiasıyla ömür boyu hapse çarptırıldığı belirtildi.

Krems Bölge Mahkemesinden yapılan açıklamada, 2016 yılında Avusturya’nın Waldviertel bölgesindeki bir sığınmacı merkezinde gözaltına alınan Filistinlinin, Hamas üyesi olduğu ve sosyal medya hesabı üzerinden İsrail’de terör eylemi gerçekleştirilmesi çağrısında bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, sanığın faklı suçlardan da yargılandığı belirtilerek, Josefstadt hapishanesinde kaldığı zaman zarfında devlet otoritesine karşı geldiği ve kurumun bir doktoruna iftira attığı ileri sürüldü.

Açıklamada söz konusu Filistinlinin ömür boyu hapse mahkum edildiği ancak temyize gidilmesi nedeniyle varılan hükmün nihai olmadığı belirtildi.

Gazze Şeridinde doğduğu belirtilen 27 yaşındaki Filistinlinin, 9 yıl İsrail hapishanelerinde mahkum edildiği, 2015 yılında Avusturya’ya gelerek sığınmacı olmak için başvurduğu öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.