Avusturyalı Engellilerden Ziyaret

Avusturyalı Engellilerden Ziyaret
Bodrum Sağlık Vakfı ile iş birliği protokolü bulunan Avusturya Integrative Hofgemeinschaft Loidholdhof Vakfından bir grup, Bodrum'da ziyaretlerde bulundu- Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı Akkaya: - "Engelli ve engelli ailelerini tarımsal faaliyetlere nasıl dah

MUĞLA (AA) - Avusturya'daki Integrative Hofgemeinschaft Loidholdhof Vakfından bir grup, Bodrum Sağlık Vakfı ile iş birliği protokolü çerçevesinde Bodrum'da ziyaretlerde bulundu.

Avusturya'da sürdürülebilir tarım faaliyetiyle engellilerin rehabilitasyonu konusunda çalışmalar yapan Integrative Hofgemeinschaft Loidholdhof Vakfının Başkanı Achim Leibing ve beraberindeki yöneticiler ile engelli bireyler, Bodrum Sağlık Vakfını ziyaret etti.

Geçen yıl imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde ilçeye gelen grup, Bodrum Sağlık Vakfı Rehabilitasyon Merkezi'nde seramik, müzik ve mozaik atölyesi çalışmalarına katıldı.

Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş birliği yaptıkları vakfın rehabilitasyon tekniklerinin ilginç olduğunu söyledi.

Genellikle yetişkin olan engelli bireylerin eğitim aldıktan sonra tarımsal faaliyetler içinde örgütlendiğini kaydeden Akkaya, "Vakıf böyle bir iş yapıyor. Türkiye'de birkaç üniversitenin önderlik ettiği bu tür girişimler var. Biz de Loidholdhof Vakfı ile bu konudaki projeyi birkaç senedir tartışıyoruz. 'Bodrum'da nasıl yapabiliriz, engelli ve engelli ailelerini tarımsal faaliyetlere nasıl dahil ederiz, onları toplumsal ve ekonomik hayatın içine nasıl katarız' diye konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu konuda bir de Avrupa Birliği projesi hazırladıklarını ve sonucunu beklediklerini anlatan Akkaya, olumlu sonuç çıkması durumunda proje ortağı vakıfla tarımsal üretim içinde engelli rehabilitasyonunu geliştireceklerini ifade etti.

Integrative Hofgemeinschaft Loidholdhof Vakfı Başkanı Achim Leibing de iki vakıf arasındaki ilişkinin güzel bir şekilde devam ettiğini ve daha da gelişeceğini söyledi.

Engellilerin çeşitli etkinliklere katılacağı ziyaret programı 6 Haziran'da sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.