Ayakkabı Ustaları 'Markalaşmak' İstiyor

Ayakkabı Ustaları 'Markalaşmak' İstiyor
Ünlü firmalar için yaptıkları fason üretimle erkek ayakkabısı ihtiyacının önemli bölümünü karşılayan Hataylı ayakkabı ustaları artık kendi markalarıyla piyasada söz sahibi olmak istiyor

HATAY (AA) - Hatay Ayakkabıcılar Odası Başkanı Gökhan Oral AA muhabirine, 300 civarında imalathanenin bulunduğu kentte ayakkabıcılık sektörünün çok önemli olduğunu ve 15 bin civarında kişinin sektörde istihdam edildiğini söyledi.

Kentte ürettikleri ayakkabıları Türkiye'nin hemen hemen her iline gönderdiklerini anlatan Oral, "Türkiye'nin erkek ayakkabısı ihtiyacının yüzde 35'ini Hatay'daki imalathaneler karşılıyor." dedi.

Düşük fiyata çok mal üreterek birçok firmaya ayakkabı sattıklarını dile getiren Oral, "Şu anda bilinen markaların yüzde 80'ine fason ayakkabı yapıyoruz. En büyük sıkıntımız ise kendi içimizden markaların çıkmaması." dedi.

Hatay'da kurulması planlanan Antakya Ayakkabıcılar İhtisas Küçük Sanayi Sitesinin bir an önce hayata geçirilmesi için çalıştıklarını belirten Oral, şöyle devam etti:

"Bu sayede güzel mekanlara kavuşup kendi içimizden marka çıkarabileceğiz ve kentimizin adını ulusal ve uluslararası alanda ayakkabıcılıkla daha çok duyuracağız. Yurt dışına Hatay'dan direkt ihracatımız yok. İstanbul firmaları üzerinden Ortadoğu'nun hemen hemen her ülkesine, ayrıca İtalya ve Yunanistan'a Hatay ayakkabısı gidiyor. Firmalarımız kurumsallaşmadığı için başka firmalar üzerinden diğer ülkelere ihracat yapılıyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.