Ayasofya’da 750 semazen aynı anda sema edecek!

Ayasofya’da 750 semazen aynı anda sema edecek!
Konya’daki Mevlana Meydanı’nda 250 semazenin birlikte sema mukabelesi icra etmesi muhteşem bir görsel şölen sunmuştu. Aynı etkinlik 750 semazenle Cumartesi akşamı İstanbul'da, Ayasofya Camii’nin de bulunduğu Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilecek

Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat yıldönümü nedeniyle 2023 yılının UNESCO tarafından Mevlana Yılı olarak takvime alınmasının ardından başta Hz. Mevlana’nın şehri Konya olmak üzere birçok şehirde ve dünya genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Hz. Mevlana’yı anmak için düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Konya’da geçtiğimiz haftasonu 250 semazenin aynı anda Mevlana Meydanı’nda yaptığı sema gösterisi dikkatleri Konya’nın üzerine çekmişti.

Büyük beğeni alan bu etkinliğin ardından şimdi de İstanbul’da Sultan Ahmet Meydanı’nda Ayasofya Camii’nin hemen yanında 750 semazenle açık havada şölen tadında bir sema mukabelesi icra edilecek.

f6xerc6wsaakjps.jpg

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BU BÜYÜK

VE ANLAMLI ETKİNLİĞE DAVET EDİYOR

Mevlânâ Hazretleri’nin 750. Vuslat Yıldönümü onuruna yapılacak olan özel sema programına ‘Mevlana Gülşenine Davet – Gel’ diyerek davet eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, yıl boyunca yapılacak olan etkinlikler içinde en dikkat çekici olanlardan birinin de Sultan Ahmet Meydanı ve Ayasofya Camii’nin de bulunduğu meydanda gerçekleştirilecek olan, 750 semazenin aynı anda sema edeceği program olduğuna vurgu yaptı.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü konuyla ilgili paylaştığı bilgi notunda, “Proje, Hz. Mevlânâ’nın Vuslatının 750. Yıldönümü kapsamında; yurt içi ve yurt dışından toplam 750 semâzenin katılımı ile gerçekleştirilecek muazzam bir Semâ Mukabelesi’ni ihtiva etmektedir. Alanında ülkemizin yetiştirdiği en değerli sanatkârlardan; Ahmet Özhan ve Ömer Faruk Belviranlı, etkinliğin solist sanatçıları olarak sahne alacaktır. Solistlerimize, klasik Türk ve Batı müziği enstrümanları ile bir de görkemli koro eşlik edecektir.

Etkinlik, 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 20:00’da Sultan Ahmet Meydanı’nda Ayasofya (Ayasofya-i Kebîr) Camii önünde gerçekleştirilecektir. Sahneleme teknikleri ve müzikal altyapı açısından oldukça yüksek teknolojinin ve sanatsal anlatım imkânlarının kullanılacağı gösteri, Bakanlığımızın şimdiden en yüksek değeri haiz etkinlikleri arasında yerini almıştır. Bu anlamlı ve tarihî buluşmaya davetlerimizle, bilgilerine saygıyla arz olunur” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum