Ayaş'ta "Tarihi Kentler Klasik Otomobiller Rallisi"

Ayaş'ta "Tarihi Kentler Klasik Otomobiller Rallisi"
Ayaş'ın kültürel ve tarihi mekanlarından oluşan 80 kilometrelik parkurda klasik otomobil tutkunu 50 kişi, 1945-1985 model klasik otomobilleriyle yarışacak

ANKARA (AA) - Ankara'nın Ayaş ilçesinde "Tarihi Kentler Klasik Otomobiller Rallisi" düzenlenecek.

Ayaş Belediyesince pazar günü yapılacak rallide klasik otomobil tutkunu 50 kişi, Sinanlı, Oltan, Ilıca, Bayram, Gökçebağ, Yağmurdede, Çanıllı, Ortabereket ve Başbereket Mahallelerindeki 80 kilometrelik parkurda yarışacak. Yarış, Kirazdibi Göleti mevsikinde sona erecek.

En eskisi 1945, en yenisi de 1985 model klasik otomobillerin bulunduğu ralli sonunda, dereceye girenlere kupa verilecek.

Belediye Başkanı Bülent Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, klasik otomobil tutkunlarının Ayaş'ın kültürel ve tarihi mekanlarında yarışacaklarını belirterek, "Böylesine güzel ve farklı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan oldukça memnunuz. Klasik otomobil severlerin şirin ilçemiz Ayaş'ı beğeneceklerinden kuşkum yok. Yarışın daha kapsamlı organizasyonların da kapısını açarak ilçemizin tanıtımına katkı sağlamasını ümit ediyorum. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum." diye konuştu.

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Sürhan Altınkanat da rallinin hız değil, dikkat istediğini belirterek, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından resmi olarak pilot ve yardımcı pilot lisansı alan yarışmacıların 86 model ve önceki yıllara ait otomobillerle bu organizasyona katılacaklarını aktardı. Altınkanat, "Yaklaşık 80 kilometrelik asfalt etapta Ayaş'ın doğal güzelliklerini görmek için de yarışmacılarımıza güzel bir fırsat olacak." dedi.

Sürhan Altınkanak, ANOK'un Türkiye'nin en eski otomobil sporları kulübü olması dışında bu yöndeki bütün branşlarda faaliyet gösteren tek kulüp olduğunu ifade etti.

Ayaş'ta "Tarihi Kentler Klasik Otomobiller Rallisi"

Ayaş'ta "Tarihi Kentler Klasik Otomobiller Rallisi"

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.