Aybastı Perşembe Yaylası Güreş Ve Kültür Festivali

Aybastı Perşembe Yaylası Güreş Ve Kültür Festivali
Bu yıl 911'inci kez düzenlenen festivalde renkli görüntüler yaşandı

ORDU (AA) - Ordu'da, "911. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali" çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Aybastı Belediyesi koordinesinde Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'nda organize edilen festival kapsamında çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi.

Yörede hayvancılıkla uğraşan çiftçilere yönelik "en güzel peynir" yarışması yapıldı. Üreticiler, hazırladıkları peynirleri jürinin beğenisine sundu.

Koyun kırpma yarışmasına katılan çiftçiler ise en kısa sürede koyun kırpmak için mücadele etti.

Etkinlikler çerçevesinde "en güzel dişi buzağı", "en güzel erkek buzağı" ve "en güzel koç" yarışmaları gerçekleştirildi.

Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, yarışmaların keyifli geçtiğini belirterek, katılanlara teşekkür etti.

Aybastı'nın büyük ve küçükbaş hayvan bakılan ilçeler arasında bulunduğunu ifade eden Gündoğar, "Perşembe Yaylamız, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz'ın ve halkımızın sahiplenmesi, etkili tanıtım yapılmasıyla artık bilinen bir yayla haline geldi. Festivalimize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Pazartesi başlayan festival, pazar günü gerçekleştirilecek güreş müsabakaları ve konserlerin ardından sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.