Aybastı Perşembe Yaylası Güreş Ve Kültür Festivali

Aybastı Perşembe Yaylası Güreş Ve Kültür Festivali
Bu yıl 911'incisi düzenlenen festivalde at yarışları renkli görüntüler oluşturdu

ORDU (AA) - Ordu'da düzenlenen "911. Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali", çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Aybastı Belediyesi koordinesinde Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası'nda organize edilen festival kapsamında at yarışları gerçekleştirildi.

Kümbet mevkisindeki yarışlarda farklı kategorilerde 70 katılımcı, kıyasıya mücadele etti. Atlar ve binicilerinin performanslarını izleyenler heyecanlı dakikalar yaşadı.

Baş boyu kategorisinde Mehmet Falay, başaltında Hasan Türk, büyük orta ve deste boyda Tuncay Yıldırım, küçük ortada Murat Barış Maraşlı, 4'lü tayda Mehmet Ali Ok, 3'lü tayda Neşet Kılıç, mini tayda Erdal Memiş ve dörtnalda Mustafa Elibol birinci oldu.

Yarışmada dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Etkinliğe Aybastı Kaymakamı Refik Özsoy, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, eski AK Parti Milletvekili Ayhan Yılmaz ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Pazartesi başlayan festival, yarın güreş müsabakalarıyla sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.