AYB'den Türk KOBİ'lerine 800 milyon avroluk destek

AYB'den Türk KOBİ'lerine 800 milyon avroluk destek
Avrupa Yatırım Bankası heyeti, toplam tutarı 800 milyon avroyu aşan 7 yeni kredi sözleşmesinin imzalanması Türk şirketleri ve bankalarının temsilcileriyle buluşacak

İSTANBUL (AA) - Avrupa Yatırım Bankasından (AYB) Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan heyet, toplam tutarı 800 milyon avroyu aşan 7 yeni kredi sözleşmesinin imzalanması için bugün ve yarın önde gelen Türk şirketleri ve bankalarının temsilcileriyle buluşacak.

AYB açıklamasına göre, AYB'den yüksek seviyeli bir heyet, Başkan Yardımcısı Pim van Ballekom'un liderliğinde iki günlük resmi bir ziyaret için İstanbul'a geldi.

Heyet, toplam tutarı 800 milyon avroyu aşan 7 yeni kredi sözleşmesinin imzalanması için bugün ve yarın önde gelen Türk şirketlerinin ve bankalarının temsilcileriyle bir araya gelecek. Küçük ve ortak ölçekli işletmeler (KOBİ) bu yeni finansmanın büyük kısmını alacak; diğer krediler ise sağlık ve liman altyapısı projelerine destek olacak.

AYB, Türkiye'deki KOBİ'ler ve orta ölçekli şirketlerin desteği için Ziraat Bankası, ING Bank ve Odeabank da dahil beş büyük banka ile 700 milyon avro tutarında kredi hattı anlaşması imzalayacak.

Ülkedeki kritik altyapı ve sağlık projelerine desteğini gösteren AYB'nin Akbank ile imzalayacağı 50 milyon avroluk kredi Ankara'nın Etlik semtindeki yeni hastane tesislerine, Petkim Petrokimya Holding AŞ'ye verilecek 80 milyon dolarlık kredi ise Petkim limanı kapasitesinin uluslararası konteyner terminaline dönüştürülmesine yapılacak yatırımda kullanılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Van Ballekom, AYB'nin Türkiye'deki kredilerine dair yıllık tutarların 2015'te yüzde 12 artarak 2,3 milyar avroya ulaştığını kaydetti.

Van Ballekom, "Bugüne değin AYB, 2015 yılında faaliyetlerimizin daha da ileriye gitmesiyle teyit edildiği gibi Türkiye'deki en büyük uluslararası yatırımcılardan biri olmuştur. Bu iki günlük ziyaret, AB Bankası ile önde gelen Türk bankaları ve işletmeleri arasındaki mükemmel iş birliğini yeniden vurgulama fırsatı sunuyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.