Aybüke Öğretmen Şehit Edildiği Yerde Anıldı

Aybüke Öğretmen Şehit Edildiği Yerde Anıldı
AK Parti Batman Gençlik Kolları üyelerince, Yalçın'ın şehit edildiği yere karanfil bırakıldı

BATMAN (AA) - AK Parti Batman İl Gençlik Kolları üyeleri, öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ı, Kozluk ilçesinde geçen yıl PKK'lı teröristlerce şehit edildiği yerde andı.

AK Parti Batman İl Gençlik Başkanı Emrullah Bardakçı ve parti üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Yalçın için şehit düştüğü Tepecik Mahallesindeki Şehit Şenay Aybüke Yalçın Sokağı'na karanfil bıraktı.

Bardakçı, yaptığı açıklamada, teröristlerin bölgeye gelen öğretmenler ve diğer meslek çalışanlarını asla yıldıramayacağını ve korkutamayacağını söyledi.

Şehit Yalçın'ın yanı sıra Tunceli'de kaçırılarak şehit edilen Necmettin Yılmaz'ı da unutmadıklarını vurgulayan Bardakçı, şunları kaydetti:

"Sadece Aybüke Yalçın hocamızı değil, onun gibi Tunceli'de kaçırılıp şehit edilen Necmettin Yılmaz hocamız ile yurdumuzun en ücra köşelerinde cesurca çocuklarımızı kendi çocukları gibi görüp, eğiten ve fedakarlık gösteren bütün hocalarımızı anmak için de buradayız. Bütün idealleri ülkesine ve milletine faydalı bireyler yetiştirmek olan bu eğitimcilerimizi hedef alan terör odakları elbette emellerine ulaşamayacaklardır. Nice Aybüke ve Necmettinler bu ülkenin evlatlarını yetiştirmeye devam edecektir."

"Biz biliyoruz ki bütün öğretmenlerimiz şehit Aybüke ve Necmettin öğretmenimiz kadar kıymetlidir ve saygı görmeye değerdir." diyen Bardakçı, bu nedenle şehit öğretmenleri anmak amacıyla Kozluk'ta bulunduklarını aktardı.

Ülkenin ve bölgenin eli öpülesi öğretmenler ve onların yetiştirdiği gençlerin ellerinde yükseleceğine inandıklarını belirten Bardakçı, kutsal görevlerini yerine getirirken şehit edilen tüm öğretmenleri minnet ve şükranla andıklarını ve öğretmenler gününü kutladıklarını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.