Aydın'da kargo uçağı suya indirildi

Aydın'da kargo uçağı suya indirildi
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde dalış turizminin canlandırılması amacıyla batırılması planlanan Airbus A300 kargo uçağı suya indirildi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde dalış turizminin canlandırılması amacıyla batırılması planlanan Airbus A300 kargo uçağı suya indirildi

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir havayolu şirketinden 270 bin liraya satın alınan ve İstanbul'dan ilçeye getirilen uçağın alt ve iç bölümlerine kaldırma balonları yerleştirildi.

Büyük vinç yardımıyla deniz üstüne bırakılan uçağın indirilmesi aşamasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Uçağın sahil kenarında bulunması dolayısıyla çok sayıda vatandaş, uçağın indirilme anını cep telefonlarıyla kayıt altına alırken çocuklar da meraklı bakışlarla izledi.

Uçağın suya indirilme anını izleyen vatandaşlardan Fatma Bozdağ, daha önce uçakları hep havada gördüklerini belirterek deniz üzerinde ilk defa bir uçağı görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Uçağın, römorkör ile 15 mil açığa çekildikten sonra akşam saatlerinde düzenlenecek törenle batırılması planlanıyor.

Yaklaşık 36 yıl hizmet veren uçağın 54 metre uzunluk, 44 metre kanat genişlik ve 47 ton ağırlığa sahip olduğu belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.