Aydın'daki Fetö/pdy Davası

Aydın'daki Fetö/pdy Davası
Aydın'da FETÖ/PDY'nin Didim ilçesi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 10'u tutuklu 44 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi- Ara karar kapsamında tutuklu sanıklardan Hüseyin Metin tahliye oldu

AYDIN (AA) - Aydın'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Didim ilçesindeki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında 10'u tutuklu 44 sanığın yargılandığı davada ara karar verildi.

Aydın 2. Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Toplantı ve Konferans Salonu'nda görülmeye başlanan duruşmaya, 2'si Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SEGBİS) bağlanan 10'u tutuklu, 30'u tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmanın yapılacağı salonun çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşmayı izleyecek sanıkların yakınları x-ray cihazından geçirildi.

Mahkeme heyeti, 6 tutuksuz sanığın savunmalarını dinledi. Sanıklar kendilerine yöneltilen FETÖ/PDY üyesi olduklarına ilişkin suçlamaları reddetti.

Mahkeme heyeti sanıkların savunmalarının ardından ara kararını verdi.

Tutuklu sanıklardan Hüseyin Metin'in tahliyesine, diğer 9 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Dava 5 Haziran 2017 tarihine ertelendi.

- İddianame

Didim ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çamoğlu tarafından hazırlanan 35 sayfalık iddianame Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Haklarında 7,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklara "devlet kurumlarını ele geçirerek anayasal düzeni yıkarak yerine totaliter ve otoriter bir cemaat oligarşisi, zümre hakimiyetine dayanan devlet düzeni kurmak amacı ile hareket eden silahlı terör örgütü FETÖ'nün üyesi oldukları, şüphelilerin eylem birliği ve suç paylaşımı içerisinde hareket ederek Aydın ili ve Didim ilçesinde yapılanmada yer aldıkları, 15 Temmuz 2016 günü ülke genelinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti devletini ve anayasal düzenini ve hükümetini yıkmak amacı ile darbe teşebbüsünde bulunanlara destek verdikleri, terör örgütü FETÖ ile iltisaklı oldukları, bu bağlamda şüpheliler ile ilgili yapılan araştırmalar ve toplanan delillere göre terör örgütü üyesi oldukları" suçlamaları yöneltilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.