AYKENT'TE "BOT" MESAİSİ

AYKENT'TE "BOT" MESAİSİ
Sıcaklık değerlerinin düşmesi ve kış mevsiminin kendini hissettirmeye başlamasıyla birlikte ayakkabı imalatçılarında kışlık bot ayakkabı imalatı hareketliliği hız kazandı

Havaların soğumasıyla birlikte yazlık ayakkabılar mağazaların vitrinlerinden indirilirken, bu ürünlerin yerlerini yeni sezon kışlık ayakkabılar aldı. Kışlık ayakkabı satışlarının devam etmesi, gelecek günlerde havaların daha da soğuması ve kar yağışının başlamasıyla satışların daha çok artmasını beklediklerini belirten kunduracı Erkan Körsoy, havalarla doğru orantılı olarak haftalık 400 çift kışlık bot ürettiklerini söyledi.

BOT SATIŞLARIMIZ ARTIYOR

23 yıldır Aykent Ayakkabıcılar Sanayisinde ayakkabı ustası olarak çalışan Erkan Körsoy, yazlık sezonda yumuşak tarzı poli taban, kışlık sezonunda ise bot içi bezli sıcak tutacak ayakkabı imalatı yaptıklarını söyledi. Körsoy, “Yağış olursa kar olursa bot satışlarımız artıyor. Şuanda ağırlıklı olarak kışlık bot imalatı yapmaya başladık. Türkiye pazarında Doğu Bölgesi ağırlıklı olarak satışlarımız oluyor. Konya, sadece imalat sektöründe önde. Yurt dışına da çıkmamız lazım. Konya’da fabrika çok. Üretim çok. Herkes iç piyasaya yükleniyor. İster istemez küçük esnafı da zorluyor. Büyük fabrikalar dışarıya açılırsa iç pazarda rahatlar iç piyasadaki esnafta rahatlar” dedi.

POLİ TABAN AYAKKABIYI TERCİH ETMEK LAZIM

Ayakkabının giyimi bölgeye göre değiştiğini kaydeden Körsoy, “Yağışı az olan bölgelerde kösele ayakkabı tercih edilirken, yağışı fazla olan yerlerde kösele ayakkabı tercih edilmez.  Konya’da daha çok kösele ayakkabı tercih ediliyor. Kışın kauçuk taban, termo taban giyilir. Daha yumuşak bir hammadde olan poli taban sıcak havaların tabanı. Vatandaş, yazlık ayakkabıyı kışın giyerse kışlık ayakkabıyı da yazın giyerse ayağında yaralar oluşur. Bu aylarda poli taban ayakkabıyı tercih etmek lazım. Şuanda yağış yok havada soğuk değil poli taban ayakkabıyı tercih etsin tüketiciler” diye konuştu.

kislik-bot-(1).jpg

UCUZ OLARAK SATILIYOR

İmitasyon denilen naylon ayakkabının sağlıklı olmadığını vurgulayan Körsoy, “Özellikle tüketici deri imitasyon olayına dikkat etmesi gerekir. Ayakkabıda, imitasyon yani naylon dediğimiz bir ham madde var. Bu madde sağlıklı değil. Hava almıyor, soğuğu daha çok çekiyor. Ucuz olarak satılıyor. Vatandaşlar, yılda 2-3 çift imitasyon ayakkabı alıncaya kadar, deri alsınlar bir yıl rahat bir şekilde giysinler. Dükkanın durumuna göre ayakkabı üretimi de değişiyor. Günlük ortalama 80 çift bot üretiyoruz. Haftada 400 çift ayakkabı yapıyoruz” diye konuştu.

ZEHİRLİ AYAKKABI BULGUSU YOKTUR

Türkiye’de üretilen ayakkabılarda zehirli ayakkabı bulgusuna rastlanmanın mümkün olmadığını söyleyen Körsoy, “Türkiye genelinde imal edilen ayakkabılarda zehirli ayakkabı bulgusu yoktur. Dışarıdan gelen ayakkabılarda zehirli ayakkabı kategorisine giriyor. Türk malı ayakkabılarda hiçbir zaman zarar gelmez. Biz ayakkabılarımızda yüzde 95 oranında Türk malı ürünler kullanıyoruz. Vatandaşın sağlığını düşünerek ayakkabılarımızı üretiyoruz” dedi

AYAKTA KOKU YAPAR

Ayakta oluşan hastalıkların çoğunun değiştirilmeyen çoraplar yüzünden kaynaklandığını ifade eden Körsoy, “Ayakkabı ısıyla birlikte biyolojik tehlikeyi saçıyor. Biz firma olarak özellikle; tabana özen gösteriyoruz. Vatandaş ayakkabıyı aldığı zaman üç dört gün sonra altı açılır içine su alırsa ayağında sıkıntı olur. Bizde mümkün oldukça vatandaşın en hassas yeri olan ayaklarına sağlam ayakkabı giymek için tabanına önem veriyoruz. Tabanın açılmasıyla birlikte ayakta hastalıkları daha çok meydana gelir ve ayakta koku yapar” diye konuştu. (Uğur Sarı)

 

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.