Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

AYKUT HOCA BÖYLE İSTEMİŞ

AYKUT HOCA BÖYLE İSTEMİŞ

Atiker Konyaspor’un eski gücünden çok yoksun bir Fenerbahçe karşısında ilk yarıda farklı ikinci yarıdaki çok farklı futboluna sadece üzüldük. Çünkü sahasında Alanyaspor ile berabere kalan İngiltere deplasmanında yürüyerek fark yiyen Fenerbahçe karşısında her iki yarıdaki oyun sistemimiz çok farklıydı. Belli ki Aykut Hoca, maça temkinli başlıyor ve önce beraberlik diyordu. Elbette ardından da skor istediği gibi giderse ikinci yarıda 70. Dakikadan sonra yapacağı hamlelerle Fenerbahçe’yi vurmayı planlamıştı. Bu plan tutmadı. Buna bir de Bülent Yıldırım’ın ikinci yarıda mutlak bir penaltı pozisyonumuzu vermeyişi eklenince el freni çekilmiş rampa çıkmaya çalışan yüklü bir kamyon gibi görünen Fenerbahçe’ye yenilmemiz gerçekten üzüntü verdi.

İki Avrupa yorgunu takımın karşısında temsilcimiz Atiker Konyaspor, adı büyük ama bu yıl adına hiç de yakışmayan bir performans sergileyen rakibi karşısında maça son derece bilinçli başladı. Yeşil-beyazlılar oyunu kendi yarı alanında kabul edermiş gibi görünse de özellikle kapılan toplarla hızlı hücumu dolayısıyla da golü düşünüyordu. Fenerbahçe’nin cılız akınlarında rakibi en az iki oyuncu ile karşılayan Atiker Konyaspor’da orta alan üstünlüğü de özellikle yer toplarında dikkat çekiyordu. Fenerbahçe özellikle sağ kanadı kullanırken temsilcimiz Ömer Ali Şahiner ile rakip kalede sürpriz yapmayı hedefliyordu. Nitekim Fenerbahçe’nin sağdan kazandığı taç atışıyla geliştirdiği akında Lens’in düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını Emenike gole çevirirken bu pozisyonda iki defans oyuncumuzun çok ağır kalışı da bizim açımızdan üzücü idi. İlk yarının son bölümünde yeşil-beyazlılar daha çok hücumu düşünerek Fenerbahçe yarı alanına oyunu yıktı ama kalabalık Fenerbahçe defansında etkili olamadı.

Aykut Kocaman, ikinci yarıya başlarken yaptığı iki değişiklik ile rakibini sahasına hapsetmeyi garantilemişti. Çünkü sahada üç pas yapmakta zorlanan Fenerbahçe karşısında tüm gol silahlarını sahaya süren Konyaspor bu yarıda hem oyunun hakimi hem de topun sahibi idi. Ancak neredeyse 10 kişi ile defans yapan Fenerbahçe’yi sürekli topun yönünü değiştirerek delmek istemek bile yetmedi. Sonuçta Konyaspor’un emeği, coşkulu taraftarın da desteği skoru değiştirmeye yetmedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR