Hüseyin Öner

Hüseyin Öner

Aykut Kocaman

Aykut Kocaman

                                                                               

            Evinize buzdolabı alacağınızda bir mağazaya gider en çabuk soğutan cinsten bir Nofrost buzdolabı istersiniz. Satıcı özelliklerini sayar ve en hoşunuza gideni alır eve götürürsünüz.

            Şimdi ne alaka diyeceksiniz. Evet çok alakalı. Bizim teknik direktörümüz Aykut Kocaman’da en iyisinden bir nofrost buzdolabı gibi. Saha içi ve saha dışı olaylarda buz gibi. Kolay kolay yüzü gülmüyor. Tepki vermiyor, en önemli tepkisi iyi pozisyonlarımız da sadece çok kısa alkış tutuyor.

            Her insanın özellikleri vardır kendisine münhasır. Kimisi hoplar zıplar ,kimisi bağırır çağırır, kimisi de kendini yerden yere atar. Biz artık Kocaman’a alıştık. Yaptığı her davranışı yadırgamıyoruz. Esasında böyle tipler Türkiye’de pek tutulmaz. Ama her zaman söylediğim bir şey var. “Konya teknik direktörler için ideal bir yerdir.”

Karışanı olmaz, soru soramazlar, müdahale edemezler, transferde etkili olamazlar, oyuncularına sahip çıkamazlar. Hoca ne diyorsa o bir emirdir. Doğrusu bu mudur? Bence hayır. Yönetimimizin içinden en az hoca kadar bilgili ve gözlemi kuvvetli her konuyu hocayla tartışabilecek bir arkadaşımızın mutlaka görevi olmalıdır. Taraftarımız Torje’nin, Campos’un gidişine gerçekten çok üzülmüştür. Bu iki oyuncumuz taraftarımızla bütünleşmişti. Ama duyumum bu iki oyuncuyu da Kocaman istememiş. En azından geçen yıl iyi işler yapan Torje’nin kalması yönünde hocaya baskı yapamadılar. Bu örneğe Hasan Kabze’yi de ilave edebiliriz.

            Akhisar maçını hepimiz izledik. Geçen sene son dönemlerde mükemmele yakın oynayan Ali Turan kulübedeydi. Yerine kim oynuyor, Ömer Ali Şahiner. Takımımız hücum yapamıyor. Hemen hemen herkes Ömer Ali’yi forvete onun yerinede Ali Turan’ın oynamasını istiyor. Ümit Milli takımının da golcüsü olmuş bir oyuncumuzun ofansa büyük katkısı olacağını çok iyi biliyoruz. İşte burada az evvel söylemeye çalıştığım o sorumlulukta bir arkadaşımızın olmadığından müdahale edilemeyişidir.

            Lige kötü başladık. Eksikler var, daha yeniyiz gibi bahaneler kabul edilemez. İlk maçtan galibiyetle ayrılmak çok önemlidir her açıdan.

            Art niyetli değilim. Amacım burada gördüğüm eksiklikleri paylaşmak. Gerek Kocaman’ın gerekse Ahmet Şan yönetiminin acil düzeltmesi gereken konuları var. Kimseyi tapulaştırmayalım. Yıpranan yönetici arkadaşlarımız var. Bunlar yönetim içinde rotasyonlarla düzeltilebilir. Yani yapılan transferlerden haberi olmayan yöneticiler var. Ekip olmak kolay değildir. Ekip olabilmenin tek şartı görevleri paylaşabilmektir. Öyle yapıldığı zaman kimse kimseden daha fazla yıpranmaz ve kimse kimseden daha fazla takdir alamaz.

            Her yerde olduğu gibide bizde de birçok arkadaşımız doğruları bildiği halde eyyamcılık yapar. Bize eyyamcılık değil, gerçekleri söylemek düşer. Çok zor bir Kayseri maçı oynayacağız. Dileğimiz ve arzumuz odur ki puan veya puanlarla dönelim. Ama bu sistemle çok zor gözüküyor. Haydi hayırlısı…  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Öner Arşivi
SON YAZILAR