AYM'nin Dündar ve Gül hakkındaki kararı

AYM'nin Dündar ve Gül hakkındaki kararı
AK Parti Denizli Milletvekili Özkan:- "Anayasa Mahkemesinin anayasaya, kanuna ve içtüzük kurallarına aykırı şekilde verdiği karara, 'bu karar Tanrının kararıdır' anlayışıyla herkesin saygı duymasını beklemesi asla kabul edilemez"

TBMM (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, "Anayasa Mahkemesinin anayasaya, kanuna ve içtüzük kurallarına aykırı şekilde usule ve esasa ilişkin düzenlemeleri yok saymak suretiyle verdiği karara, 'bu karar Tanrının kararıdır' anlayışıyla herkesin saygı duymasını beklemesi asla kabul edilemez" dedi.

Özkan ve AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, TBMM'de düzenledikleri basın toplantısında, Anayasa Mahkemesinin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile ilgili hak ihlali kararını eleştirdi.

Anayasa Mahkemesinin kararıyla gündemin farklı mecrada yol aldığını ifade eden Özkan, mahkeme kararlarının bilim dünyasında, doktrinde, sivil toplumda ve kamuoyunda tartışılması, eleştirilmesi suretiyle hukukun geliştiğini belirtti.

Özkan, "Maradona'nın dünya kupasında eliyle gol atıp, daha sonra 'o Tanrının eliydi' demesi gibi, bugün de Anayasa Mahkemesinin anayasaya, kanuna ve içtüzük kurallarına aykırı şekilde usule ve esasa ilişkin düzenlemeleri yok saymak suretiyle verdiği karara, 'bu karar Tanrının kararıdır' anlayışıyla herkesin saygı duymasını beklemesi asla kabul edilebilir bir anlayış değildir" diye konuştu.

Mahkemenin, bu kararıyla anayasa değişikliğinin elzem olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Özkan, Anayasa Mahkemesinin eşitlik ilkesine aykırı şekilde yapılan başvurulardan bazılarını gündeminin ön sıralarına alıp karar vermesi halinde yüksek mahkemenin ilk derece mahkemesi haline dönüşeceğini öne sürdü.

Özkan, mahkemenin anayasa, hukuk ve kendi içtüzüğüne bağlı karar vermesini istedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşcı da kararının, hukuk bağlamından uzak, siyasi bir karar olduğunu savundu.

Taşcı, Anayasa Mahkemesinin yerel mahkemenin görev alanını gasp edecek şekilde karar vermesinin de hukuki bir sorun oluşturacağını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.