Aynı Çatı Altında Bayramlaştılar

Aynı Çatı Altında Bayramlaştılar
Ordu'daki Alevi ve Sünni vatandaşlar, 15 yıldır aynı çatı altında namaz kılıp bayramlaşarak birlik ve beraberlik örneği sergilemeye devam ediyor

ORDU (AA) - Ordu'nun Korgan ilçesindeki Alevi ve Sünni vatandaşlar, Kurban Bayramı dolayısıyla aynı çatı altında namaz kılıp bayramlaştı.

Çiftlik Mahallesi'nde yaşayan Alevi ve Sünniler, 2001 yılında hizmete açılan Hacı Bektaş Veli Cami ve Cemevi'nde bayram namazını kıldı.

Namazın ardından vatandaşlar, aynı çatı altında birlik ve beraberliklerinin devamı için yapılan dua sonrası cemevi olarak kullanılan bölümde bayramlaştı.

Alevi olan ancak 28 yıldır Sünnilere namaz kıldıran Bahattin Yağmur, 15 yıldır Hacı Bektaş Veli Camisi'nin imamlığını yapıyor.

Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süredir aynı çatı altında namaz kılıp bayramlaştıklarını söyledi.

Türkiye'de her zaman Alevi-Sünni çatışmasının yaşatılmak istendiğini belirten Yağmur, bu kişilere inat namazlarını birlikte kıldıklarını, cenaze ve düğünlerde de her zaman yan yana durduklarını vurguladı.

Alevi olmasına rağmen 28 yıldır Sünnilere namaz kıldırdığını aktaran Yağmur, "Biz, uzun yıllardır mezheplerimiz farklı olsa da biriz. Çünkü bizler kardeşiz ve tek ilahın Allah olduğunu benimseyen insanlarız. Dinimizi farklı yaşıyor olmamız hiç birimizi birbirimizden üstün kılamaz. O yüzden beraberliğimize zarar vermek isteyenler boşuna uğraşmasın. Türkiye tek devlet, tek millet, tek bayrak altında ilelebet payidar kalacaktır." dedi.

"Bizleri yok etmek için ellerinden geleni yapacaklardı"
Yağmur, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, şöyle konuştu:

"15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı eğer Alevi ve Sünniler rahat bir şekilde yaşayamayacaktı. Bizleri yok etmek için ellerinden geleni yapacaklardı fakat bu hain düşünce milli iradenin demokrasisine sahip çıkmasıyla başarılı olamadı. Ondan sonra ise Alevi ve Sünni vatandaşları birbirlerine düşürmeye çalıştılar. Allah bu şer odaklarına hiçbir zaman müsaade etmesin."

Çiftlik Mahallesi Cemevi Başkanı Ali Gut da 400 yıldır aynı mahallede Alevi ve Sünnilerin beraber yaşadığına dikkati çekti.

Her zaman Sünni ve Alevi düşmanlığı yaratılmaya çalışıldığına söyleyen Gut, "Bizler bin 600 yıldır Alevi ve Sünni kardeşler topluluğu olarak biriz. 4 asırdır ise Alevi ve Sünniler Çiftlik Mahallesi'nde yaşıyor. Mahallemizde 5 cami ve cemevi var. Bunların yan yana olması gerçekten Türkiye'ye iyi bir mesaj niteliğinde. Alevi ve Sünniler namazlarını camide kılıyor ve cemevinde ise sohbetlerini yapıyor. Bu anlamda bizler müstesna yerlerden biriyiz." dedi.

28 yaşındaki Alevi vatandaşlardan Hakan Baymak da bu yaşına kadar Alevi ve Sünnilerle aynı çatı altında namaz kıldığını, okulda aynı sırada okuduğunu ve çocukluğunda oyunlar oynadığını anlatarak, şer odaklarının bu beraberliği bozmaya gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Alevi ve Sünnilerin daha çok kenetlendiğini kaydeden Baymak, Türk halkının birlik ve beraberliğe zarar verecek oyunlara gelmemesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.