Ayrault-Steinmeier görüşmesi

Ayrault-Steinmeier görüşmesi
Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, Alman mevkidaşı Steinmeier ile Dağlık Karabağ'daki çatışmaların son durumunu ele aldı

PARİS (AA) - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Dağlık Karabağ'daki çatışmaların son durumunu görüştü.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada Ayrault ve Steinmeier'in başkent Paris yakınlarındaki La Celle-Saint-Cloud kentindeki Dışişleri Konutu'nda basına kapalı olarak görüştüğü belirtildi.

Açıklamada iki bakanın Avrupa'nın karşı karşıya olduğu problemlerin çözümünde ülkelerin işbirliğinin arttırılması konusunda çalışma yürüttükleri vurgulandı. Görüşmede, Dağlık Karabağ'daki çatışmaların son durumu, sığınmacı sorunu, Ukrayna ve Ortadoğu'daki gelişmeler ile güvenlik konuları ele alındı.

Açıklamada, görüşmede, 7 Nisan'da Fransa'nın Metz kentinde Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in başkanlık edeceği Fransa ve Almanya'dan bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek ortak bakanlar kurulu toplantısına hazırlık yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Ayrault, görüşme öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Libya'da yeterli güvenlik şartlarının sağlanması halinde Fransız Büyükelçiliğinin açılabileceğini söyledi. Ayrault, Tunus'un Libya'da büyükelçiliğini tekrar açtığını hatırlatarak, "Bizim de büyükelçiliğimizi yeniden açıp açmayacağımızı soruyorlar. Güvenlik şartlarının garanti edilmesi için çalışıyoruz. Teröristler karşısında yılmadığımızı göstermesi açısından önemli bir işaret olacak" diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.