Ayşe Hür'e Nitelikli Hakaretten Suç Duyurusu

Ayşe Hür'e Nitelikli Hakaretten Suç Duyurusu
Ayşe Hür hakkında 30 Ağustos Zafer Bayramıyla ilgili sosyal medya paylaşımı nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu

İSTANBUL (AA) - Yazar Ayşe Hür hakkında 30 Ağustos Zafer Bayramıyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşım nedeniyle ''Nitelikli hakaret'', ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama'', ''Türk milletini aşağılama'' suçlarından suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat Mert Eryılmaz, Yazar Ayşe Hür hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Bakırköy Adalet Sarayına gelerek, savcılığa sundu.

Dilekçede, şüpheli Hür'ün sosyal paylaşım sitesi Twitterdan dün attığı tivite yer verildi.

Şüphelinin eyleminin kamu düzeninin tehdit eden bir suç olduğu belirten dilekçede, ''Batılı devletler dahil dünyanın her yerinde milli bayramlar kutlandığı halde şüphelinin ifadesi-paylaşımı ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi mümkün olmayacak kadar maksatlıdır, kötü niyetlidir. Şüpheli eylemiyle Türk milletine alenen hakaret etmiş, yüce Türk milletini kendi aklınca aşağılamıştır'' denildi.

-'Türk milletini aşağılama'' suçlarından kovuşturma talebi

Dilekçede, 30 Ağustos'un Türk milleti var oldukça kutlanmaya değer onurlu şerefli bir direnişin adı olduğu, zira 30 Ağustos, Türk milletinin emperyalizme karşı verdiği mücadelenin ürünü ve Türklüğün emperyalizme esir olmayacağının adı olduğu bildirildi.

Bu zaferin yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale esarete baş eğmeyen Türk milletinin zaferi olduğu kaydedilen dilekçede, ''Bu mücadele, Türk milletinin azim, kararlılık ve cesaretiyle zaferle neticelenerek tarihe geçmiş, işgalci güçlere Türklüğün gücünü inancını göstermiş, ezilen ve sömürge durumuna getirilmiş uluslara da örnek olmuştur.'' ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, şüpheli Ayşe Hür hakkında ''Nitelikli hakaret'', ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama'', ''Türk milletini aşağılama'' suçlarından kovuşturma başlatılması talep edildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.