Ayşe Ünüvar Basına Bekleyiş'i Tanıttı

Ayşe Ünüvar Basına Bekleyiş'i Tanıttı
Yazar Uzman Psikolog Ayşe Ünüvar....

Süleyman Sayan'ın Haberi

Yazar Uzman Psikolog Ayşe Ünüvar’ın yeni  kitabı “Bekleyiş” isimli romanı okuyucuyla buluştu. Basın mensuplarına kitabın tanıtımını Seydişehir Kahveland’ta yapan Ünüvar, ’’ Bekleyiş’’ isimli kitabının yediden yetmişe herkese hitap ettiğini herkesin bir bekleyişi olduğunu ifade ederek, tüm okuyucularım bu kitaptan kendinde bir şeyler bulacak şeklinde yorumladı.

Program sonunda Ayşe Ünüvar Kitabını imzalayarak basın mensuplarına hediye etti.

Peki Ayşe Ünüvar’ın Son kitabında okuyucu neyi bulacak ?

Bekleyiş nasıl bir kitap ?

’’Ayşe Ünüvar’ın Bekleyiş romanı saf, kirletilmemiş ve sahici bir aşkın duygu içre evreninde yazılmış düşsel-şiirsel bir anlatı. İçtenlikli bir anlatım diliyle inanarak, duyarak, yaşayarak kaleme aktarılmış bu romanın merkezi kavramı, artık her bir şeyin doğal-otantik halinden ırağa düştüğü bu yapmacık- yapay zamanda neyi kaybettiğimizi hatırlatırcasına yazarın üzerinde hassasiyetle odaklandığı ‘aşk’ kavramıdır. Aynı zamanda bu kavramın yanında, anlatı içinde yerel anlatılar ve hikayelerle çeşitlenen, çeşitlenerek zenginleşen, yüreğinde ilahi olandan izler, izlekler taşıyan zarif, latif ve içtenlikli ve hatta dramatik veçhelerde taşıyan ‘aşk duygusu’ da içsel bir serüven işliğinde sayfalara taşınıyor. Ünüvar, dillere, gönüllere epik bir çağrışım bırakan, dilden dile, yürekten yüreğe samimi hislenişlerle aktarılan bu kadim aşk kavramını, edindiği edebiyat görgüsü ve beğenisiyle titizlikle incelterek bugünün okuyucusuna armağan ediyor.

Modern roman okuyucusu bu kitapta neyi kaybettiğini, asli özünü, ruhunda çağıldayıp genişleyen ve aşka meyyal iç sesi, tül bir perde ardında ışıldayıp duran aşkın hayalini, duygunun derin kıvrımlarla şekillenen şiirini bulacak..

Bekleyiş , aşkın dip odalarında belemeye değecek kadar iç’te, yürekte yankılanan duygu-yoğun bir roman..

Bekleyişin sırrı, anlatanın sonunda bulamadığımız cevabı bize geri veriyor, Ademoğlu Bekleyiş’te aşkın sırrına eriyor.’’ (Süleyman Sayan)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.