Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Tahran'da

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Tahran'da
Aliyev:- "Azerbaycan'ın bağımsızlığından bu yana 2 bin cami inşa edildi"

TAHRAN (AA) - İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran'ın dini lideri Ali Hamaney ile görüştü.

Hamaney'in enformasyon ofisine ait internet sitesi "leader.ir"in haberine göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, başkent Tahran'daki resmi temasları çerçevesinde Hamaney ile bir araya geldi.

Aliyev görüşmede, Azerbaycan'ın bağımsızlığından bu yana 2 bin caminin inşa edildiğini, bunun yarısının kendi dönemimde gerçekleştiğini söyleyerek Azerbaycan halkının Şii mezhebine saygı duyduğunu belirtti.

Hamaney de İslam ve Şii inanışını, Azerbaycan halkı için değerli bir sermaye olarak nitelendirdi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün Nardaran kasabasında, 26 Kasım'da güvenlik güçleri ve Şii radikal gruplar arasında çıkan çatışmada ikisi polis altı kişi ölmüştü. İçişleri Bakanlığı ve Başsavcılık konuya ilişkin, "Toplumsal huzuru bozmayı amaçlayan, karışıklık çıkarmayı ve terör saldırıları gerçekleştirmeyi planlayan, din adı altında faaliyet gösteren bir gruba karşı operasyon yapıldı" açıklamasını yapmıştı.

Şii Müslüman Birliği örgütünün lideri olduğu belirtilen Talih Bakırov'la birlik üyesi 14 kişi gözaltına alınmış, çok sayıda silah ve el bombasına el konulmuştu.

İran medyası da olayı, Azerbaycan devletinin Şiilere yönelik saldırısı olarak duyurmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.