Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma
Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Kurban:"Uluslararası kuruluşlar Ermenistan'ın bu provokatif eylemlerini kesin bir dille kınamalı, Azerbaycan topraklarından çıkması için baskı yapmalıdır"

İZMİR (AA) - Dünya Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Asif Kurban, Ermenistan'ın ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Azerbaycan'a saldırmasını kınadığını, uluslararası kuruluşların da bu ülkeye baskıda bulunması gerektiğini belirtti.

Yazılı açıklama yapan Kurban, Azerbaycan'ın, Ermenistan'ın saldırılarına karşı uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak meşru müdafaa hakkını kullandığını, saldırı ve "tecavüzkar politikalar" devam ettiği sürece tutumun daha da sert olacağını ifade etti.

Ermeni terör örgütlerinin Azerbaycan'da 300'den fazla saldırı gerçekleştirdiğini belirten Kurban, saldırgan politikalar nedeniyle yaklaşık 1 milyon Azerinin zorunlu göçe mecbur bırakıldığını kaydetti.

Kurban, "İşgalcilik, terör, dini ve milli ayrımcılık, Ermenistan devletinin politikası olmuş ve maalesef bugün de devam etmektedir. BM Güvenlik Konseyi’nin almış olduğu dört karar, Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarını geri almak için tam hukukunun olduğunu ortaya koymaktadır. Maalesef, Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkması hususuyla ilgili olarak kendisinin de taraf olduğu uluslararası anlaşmaları dikkate almayarak işgali ve provokatif eylemlerini sürdürmektedir.

Son yaşanan olaylar da göz önüne alındığında artık dünya kamuoyu, uluslararası kuruluşlar Ermenistan’ın bu provokatif eylemlerini kesin bir dille kınamalı, işgalcilik siyasetinden vazgeçmesi için baskı yapmalı ve Azerbaycan topraklarından çıkması için baskı yapmalıdır. Bu yapılmazsa Ermenistan’ın ağır silahları da kullanarak yaptığı son provokatif eylem daha büyüyerek ve genişleyerek, daha da vahim durumlara yol açabilir."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.