Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma
Birleşik Krallık'taki Azerbaycan destekçileri, başkent Londra'da bu ülkeye destek için bir araya gelerek, Ermenistan'ı protesto etti

LONDRA (AA) - Birleşik Krallık'taki Azerbaycan destekçileri, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki gelişmeler çerçevesinde İngiltere’nin başkenti Londra'da Azerbaycan'a destek için bir araya geldi.

Birleşik Krallık'ta eğitim gören Azeri öğrenciler tarafından Londra'nın Kensington bölgesinde bulunan Ermeni Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteriye İngiltere'de faaliyet gösteren Avrupa'daki Azerbaycan Toplumu (TEAS) isimli kuruluş da destek verdi. Yaklaşık 40 kişinin katıldığı gösteride katılımcılar, Ermenistan'ın eylemlerini protesto etti.

Göstericiler elçilik binası önünde Azerbaycan bayraklarını dalgalandırırken, ellerinde "Ermeni agresifliğini durdurun" ve "Dağlık Karabağ Azerbaycan'ındır" yazılı pankartlar tuttu.

Gösteride zaman zaman Azerbaycan ulusal marşını da okuyan katılımcılar ayrıca Türkçe ve İngilizce olarak "Barış, adalet istiyoruz", "Karabağ'ı istiyoruz", "İşgal suçtur" ve "Karabağ bizimdir, bizim olacak" sloganları attı.

Gösteriye katılan TEAS'ın Direktörü Lionel Zetter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın eylemlerinin kınanması gerektiğini belirterek, son günlerde yaşanan ölümler, çatışmalar ve trajedinin Ermenistan'ın uluslararası kararlara uymaktaki isteksizliğinden kaynaklandığını dile getirdi. Zatter, "Uluslararası hukuka ya uyarsınız ya da uymazsınız. Ancak uymazsanız o zaman bu sizi suçlu bir ulus yapar. Eğer Azerbaycan'ın topraklarında yasadışı askeri bir operasyon yapmamış olsalardı, şu çatışmalar yaşanmayacaktı." diye konuştu.

Londra'da avukatlık yapan Rauf Halilov da Azerbaycan'a desteğini vermek ve Ermenistan'ın son eylemlerine yönelik tepkisini dile getirmek için protestoya katıldığını aktardı. Halilov, "Biz sulh, barış istiyoruz. İnsanları buna çağırıyoruz." dedi.

Öte yandan, elçilik binası önünde Ermenistan destekçileri de karşı gösteri düzenlendi. Yaklaşık 30 kişinin yer aldığı gösteride katılımcılar, "Azeriler utanın", "Azerbaycan cehenneme kadar yolun var", "Batum bizim olacak" gibi sloganlar attı.

Bu arada, Azeri göstericilerin bulunduğu kısıma girmek isteyen Ermenistan destekçilerinden birkaç kişiye polis müdahalede bulundu.

Her iki gösteri de olaysız sona erdi.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.