Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalar

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalar
Türkiye Azerbaycan Evi Federasyonu Ankara Şube Başkanı Çeçen:"Azerbaycan, inancıyla bağımsızlığını kazandığı gibi, özgürlüğüne ve topraklarına tacizde bulunanlara kim olursa olsun dersini verebilecek kadar azimlidir"

ANKARA (AA) - Türkiye Azerbaycan Evi Federasyonu Ankara Şubesi Başkanı Erdoğan Çeçen, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalara ilişkin, "Azerbaycan, inancıyla bağımsızlığını kazandığı gibi, özgürlüğüne ve topraklarına tacizde bulunanlara kim olursa olsun dersini verebilecek kadar azimlidir." ifadesini kullandı.

Şube binasında, Ermenistan işgali altında bulunan Karabağ sınırında şehit edilen Azerbaycan askerlerini anmak ve Ermeni işgalini kınamak için basın toplantısı düzenleyen Çeçen, Azerbaycan'ın tüm yapıcı ve barışçıl çabalarına rağmen, Ermenistan'ın haksız şekilde, dış güçlere kanarak gerginlik oluşturduğunu kaydetti.

Çeçen, "Azerbaycan, inancıyla bağımsızlığını kazandığı gibi, özgürlüğüne ve topraklarına tacizde bulunanlara kim olursa olsun dersini verebilecek kadar azimlidir. Salt güce inananlar bilmelidir ki güçten daha büyük güç her zaman olagelmiştir. Halk tabiriyle deveden büyük fil olduğu unutulmamalıdır." dedi.

En büyük gücün hak ölçeğinde hareket etmek olduğunu belirten Çeçen, "Buna ispat arayanların Çanakkale'nin neden geçilemediğini hatırlamalarında kendileri için çok faydalar vardır. Şehitler ölmez, çünkü uğrunda öldükleri milyonların kalplerinde yaşıyorlar." diye konuştu.

Çeçen, şehit olan tüm asker ve sivillere Allah'tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.