Azerbaycan ile akademik iş birliği protokolü yenilendi

Azerbaycan ile akademik iş birliği protokolü yenilendi
Anadolu Üniversitesi ile Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) arasındaki iş birliği protokolü yenilendi.

Anadolu Üniversitesi ile Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) arasındaki iş birliği protokolü yenilendi.

Anadolu Üniversitesi ile Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB) arasında geçtiğimiz senelerde gerçekleşen iş birliği çerçevesinde imzalanan protokol yenilendi. Rektörlük Ofisi'nde gerçekleşen protokol törenine Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği Başkanı Cemal Yangın'ın yanı sıra Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlker Usta ile Anadolu Üniversitesi Azerbaycan Programları Koordinatörü Azer Hatemov katılım gösterdi.

REKTÖR ERDAL: "İŞ BİRLİKLERİ İLE EĞİTİM KALİTESİNİ EN İYİ NOKTADA TUTUYORUZ"

İmzalanan protokollerle ilgili görüşlerini aktaran Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal şunları söyledi: "Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği adına Başkan Cemal Yangın ile Üniversitemiz arasında gerçekleştirdiğimiz iş birliği çerçevesinde geçtiğimiz senelerde "Anadolu Üniversitesi Azerbaycan Programları Protokolü" gereği "Anadolu Üniversitesi Azerbaycan Açıköğretim Programları Ek Protokolü'ne imza atmıştık. Bu yıl protokollerimiz yenilendi. ATİB'e üye şirketler öğrenci ve mezunlarımızın staj ve istihdamına destek olacak. Anadolu Üniversitesi olarak kardeş Azerbaycanlı öğrencilerimizin eğitimine ve mesleki gelişimine büyük katkı sağlayacak iş birliğimizin hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Anadolu Üniversitesi eğitimde fırsat eşitliği anlayışı doğrultusunda kırk yılı aşkın süredir açık ve uzaktan eğitim ile yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da nitelikli yükseköğretim hizmetleri sunuyor. Anadolu Üniversitesi, Azerbaycan Programları çerçevesinde ise 2009-2010 öğretim yılından bu yana Azerbaycan vatandaşlarına öğretim hizmetlerini ulaştırıyor. Anadolu Üniversitesi, Azerbaycan Bakü'deki irtibat ofisi ile öğrencilerine canlı dersler, seminer ve kişisel gelişim eğitimlerinin yanı sıra öğrencilik hayatları boyunca teknik destek de sağlıyor. Anadolu Üniversitesi Azerbaycan Programları çerçevesinde ön lisans, lisans, e-sertifika ve lisansüstü programlarına kayıtlı çok sayıda aktif öğrenci bulunuyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.