Azerbaycan, SCO ile ortaklık anlaşması imzaladı

Azerbaycan, SCO ile ortaklık anlaşması imzaladı
BAKÜ (AA) - Azerbaycan ile Şanghay İşbirliği Örgütü (SCO) arasında ortaklık anlaşması imzalandı.Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya...

BAKÜ (AA) - Azerbaycan ile Şanghay İşbirliği Örgütü (SCO) arasında ortaklık anlaşması imzalandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov Çin Halk Cumhuriyeti'ni ziyaret ederek, SCO Genel Sekreteri Raşid Alimov ile görüştü.

Görüşme sonrasında Memmedyarov ve Alimov, Azerbaycan'a, SCO'da diyalog ortağı statüsü verilmesini öngören anlaşmaya imza attı.

Memmedyarov, burada yaptığı konuşmada, ülkesine verilen bu statünün SCO'nun Azerbaycan'a güveni gösterdiğini ve hem Azerbaycan hem de SCO için fayda sağlayacağını kaydetti.

Anlaşmada belirtilen alanlarda ilişkilerin gelişeceğinden emin olduğunu belirten Memmedyarov, ülkesinin daha yüksek düzeyde işbirliğine yönelik azimini de ifade etti.

Anlaşmada, Azerbaycan ve SCO'nun, terör ve bölücük, uyuşturucu üretim ve ticareti ile siber suçlarla mücadelenin yanı sıra ticaret, enerji, tarım, ulaştırma, kültür, eğitim ve turizm alanlarında işbirliği yapması öngörülüyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.