Azerbaycan Yükselişe Geçti

Azerbaycan Yükselişe Geçti
Azerbaycan yükselişe geçtiFIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 3 maçta 7 puan toplayan Azerbaycan, tarihinin en parlak dönemini yaşıyor

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Milli Futbol Takımı, FIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde oynadığı 3 maçta 7 puan toplayarak tarihinin en önemli başarısını yakaladı.

C Grubu'nda mücadele eden Azerbaycan, ilk maçında deplasmanda San Marino'yu ve sonrasında konuk ettiği Norveç'i 1-0'lık skorla geçti.

Son olarak deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile golsüz berabere kalarak puanını 7'ye çıkaran Azerbaycan, grupta 9 puanlı Almanya'nın ardından ikinci sırada yer alıyor.

Hırvat teknik direktör Robert Prosinecki'nin çalıştırdığı Azerbaycan Milli Takımı, elemelerde ilk üç karşılaşmada kalesinde gol görmedi. Takımın kalecisi Portekiz'in Boavista takımında forma giyen Kamran Ağayev, yaptığı kurtarışlarla dikkati çekti.

Kampanya başlatıldı
Milli takımın başarıları, Azerbaycanlıları sevince boğarken, futbol ülke gündeminde ve medyada daha fazla gündemde yer almaya başladı.

Azerbaycan Futbol Federasyonu (AFFA), sosyal paylaşım sitelerinde "#niyedeyox" (neden olmasın?) etiketiyle kampanya başlattı. Milli takımın elemelerdeki karşılaşmalarıyla ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlarda bu etiket kullanıldı.

Mehmedli: "Kuzey İrlanda'dan puan alırsak büyük hayaller kurabiliriz"
CBC Sport kanalının futbol yorumcusu Elnur Memmedli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın tarihinde ilk kez böyle bir başarıyı yakaladığını ve Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde İngiltere, Belçika ve Almanya ile kalesini gole kapatan takımlar arasına girdiğini hatırlattı.

Azerbaycan'ın oyun sisteminde aksaklıkların devam ettiğini de kaydeden Memmedli, "Oyunumuzda yetersizlikler çok. Topu tutmakta zorlanıyoruz, istediğimiz gibi atak oluşturamıyoruz. Umarım Prosinecki, bu sorunu çözer. Önümüzde Kuzey İrlanda ile deplasmanda zorlu maçımız var. Oradan puanla dönersek artık büyük hayaller kurabiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumcu Gündüz Abbaszade ise Azerbaycan kadrosunun bireysel olarak iyi oyunculardan kurulu olmasına rağmen önceki süreçte takım halinde oynama başarısını gösteremediğini söyledi.

Önceki Alman teknik direktör Berti Vogts'un başarısız olduğunu kaydeden Abbaszade, Prosinecki'nin ise takım oyununu futbolculara benimsettiğini belirtti.

Abbaszade, Azerbaycan'ın elemelerde başarılı olacağına ve grubunu en az ikinci sırada tamamlayabileceğine inandığını da ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.