Azeri öğrenciler, Ermenistan işgalini protesto etti

Azeri öğrenciler, Ermenistan işgalini protesto etti
İstanbul'da okuyan Azerbaycanlı öğrenciler, Dağlık Karabağ bölgesini işgal eden ve son çatışmalarla gerilimi arttıran Ermenistan'ı protesto etti

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler, Dağlık Karabağ'ı işgal eden ve son dönemde başlayan çatışmalarla gerilimi arttıran Ermenistan'a tepki gösterdi.

Beyoğlu'ndaki Galatasaray Meydanı'nda toplanan 100'ü aşkın öğrenci, Türkiye ve Azerbaycan'da hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ellerinde Azerbaycan ve Türkiye bayraklarını taşıyan öğrenciler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Azerbaycan eğilmez, Türk'ün beli bükülmez", "Karabağ bizimdir, bizim kalacak", "Vur kır, sengeri (cepheyi) geç Azerbaycan askeri" şeklinde sloganlar atarak Ermenistan'ın işgalini protesto etti.

Ardından bir genç Dağlık Karabağ için mücadele eden askerler için yazdığı şiiri okudu. Sonrasında ise grup adına Reşat Zeylanlı, basın açıklamasını okudu.

Türkiye'de yaşayan Azerbaycanlı öğrenciler olarak, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ işgalini protesto etmek ve savaşan Azeri askerlere desteklerini sunmak için toplandıklarını belirten Zeylanlı, "Azerbaycan son dönemdeki girişimleriyle meşru müdafaa hakkını kullanmıştır." dedi.

Ermenilerin sürekli olarak gerginlikten yana bir siyaset izlediğini, Azerbaycan yönetiminin ise ısrarla barıştan yana olduğunu dile getirdiğini savunan Zeylanlı, "Son zamanlarda Ermenistan silahlı kuvvetlerinin kontrol altında tuttuğu bölgelerden Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerini sürekli silahlı taciz altında tutması ve bunun sonucunda yerli nüfusun düzeninin bozulması, maddi ve can kayıplarını esas alarak Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri açılan ateşlere karşılık vermiştir. Çıkan yoğun çatışmalarda Ermenistan tarafı ağır kayıplar verirken Azerbaycan ordusu bazı yerleri ele geçirmiştir." diye konuştu.

Zeylanlı, Azerbaycan halkının her bireyi gibi İstanbul'da yaşayan ve eğitim gören öğrencilerin de işgalci Ermeni birliklerine karşı gerektiğinde savaşmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.