Aziz Bekir Pusula'ya konuştu -1-

Aziz Bekir Pusula'ya konuştu -1-
Torku Konyaspor Basket’in çok konuşulan koçu Aziz Bekir, sezon boyunca yaşananları tüm samimiyetle anlattı. Bekir "O'nu affetmemeliydim" diye kime dedi?

Seda Erciş'in Çok Özel Röportajı

Torku Konyaspor Basket’in çok konuşulan koçu Aziz Bekir, sezon boyunca yaşananları tüm samimiyetle anlattı. Yaklaşık 3 sezondur yeşil-beyazlıların başında bulunan Boşnak antrenör, bu sezon bitime 4 hafta kala sürpriz bir şekilde takımdan gönderilmişti. Yaşanılan sıkıntıları tek tek anlatan Bekir, ilk yarı ile ikinci yarı arasında yaşanan büyük farkı ince ayrıntılarına kadar indi. Aziz Bekir, “Paraya göre doğru bir kadro kurduk biz. Antrenmanlarda, maçlarda takımın canını okuduğumu düşünüyorum. Maçlarda maksimumu verebilmek için her şeyi yaptık teknik heyet olarak” dedi.

Sezon başından başlayacak olursak. Bütçe ve yabancı tercihleri nasıl gelişti?

Sezon başında takımı kurduğumuzda bütçemiz belliydi. Sezon başında bütçenin 385 bini Türkler için, 830 bin dolarını da yabancılar için harcadık. Türk oyunculara daha fazla harcayabilirdik ama biz yabancıdan yana tercih kullandık. Yerli oyuncular oldukça pahalı. Bunun için takımı yabancıların üzerine kurmak istedik.

Kurulan kadro sizce ne derece doğruydu? Bu konuda bir hayli eleştirildiniz.

Bence biz iyi bir takım kurmuştuk. Neden böyle düşündüğümün ilk açıklaması ise ligin en düşük bütçeli takımıydık. Takım olumlu da sinyaller veriyordu. Çünkü önemli maçlar kazanmaya başlamıştık. Kötü kurulmuş bir takım Fenerbahçe’yi evinde yenemezdi. Bunu ancak basketbolun cahil kesimleri söyleyebilir. Fenerbahçe’yi evinde yenebildiysen ciddi bir iş başarmışsın demektir. Çünkü Fenerbahçe’yi kimse şansla yenemez. Çok iyi bir takım. Eğer iyi oyuncuların yoksa İstanbul’da onları yenemezdik. Kesinlikle altını çizerek söylüyorum biz kötü bir kadro kurmadık. Bu en önemli nokta. Sergilenen olumlu performansı neden devam ettiremediğimiz bence konuşmamız gereken konu bu. Bu takım kötü oynayıp, maç kaybetse dersiniz yanlış kuruldu kadro diye biz de kabul ederiz. Fakat aynı takım sezon başında Fenerbahçe’yi evinde yenebiliyorsa, Uşak Sportif’i Pınar Karşıyaka’yı yenebiliyor, Türk Telekom’u çok farklı bir şekilde mağlup edebiliyorsa demek ki bu takım iyi basketbol oynayabilen bir ekipti.

img_9021.jpg

“LİGDEN DÜŞMEMİZİN 3 ANA NEDENİ VAR”

Fenerbahçe’yi evinde yenebilen takım nasıl oldu da bu hale geldi. Sizce takımın bu duruma gelmesinin nedeni neydi?

Basketbolu bilen kişiler olmak üzere kendimize sormamız gereken soru ise tam 11 maçı neden verdiğimizdir. Eğer bir takım kötü kurulduysa benim yönetimimde 26 maçta 17 maçı kazanma noktasına getirdiyse demek ki takım çok az para ile çok iyi kurulmuş olması gerekiyor. 27 maçın 17’sini daha iyi oynadık. 6’sını kazandık, 11 tane maçı ne şekilde kaybettik ona bakmamız gerekiyor. Sezon başında biz kötü değildik. İyi oynadığımız maçları kazanamadık. Basketbolu bilen insan bu duruma böyle bakar. Biz antrenörler olarak son saniyede verdiğimiz ve bazı nedenlerden dolayı kaybettiğimiz 11 maça bakıyoruz. Bunun birçok sebepleri vardı.

img_9011.jpg

Nelerdi bu sebepler?

1.’si yani en önemlisi bu maçların büyük bir bölümünde ya 5 ya da 4 yabancı ile oynamış olmamızdı. Biz bütün oyun kurgumuzu yabancılara göre yaptığımız için 1 tane eksik yabancı oyuncumuz bize çok büyük zarar verdi. Buna bağlı olarak eksilen oyuncu için enerjimizi maç içerisinde uygun ayarlayamadık.

2.’si tüm bu oyuncu sıkıntısına rağmen 39. dakikayı oynayıp 40. dakikayı niye oynayamadık? Bu ikincisi çok önemli bir nokta. Nedeni iyi idman yapmamamız. Son 2 sene biz takım olarak iyi idman yapan bir ekiptik. Yerli ve yabancı oyuncularımız antrenmanlarda üzerlerine düşen görevi Sean Williams yapmasa dahi yapıyorlardı. Ama bu sene öyle olmadı. Clay Tucker’dan başlayın Jefferson ve Brazelton’un da Sean Williams ile birlikte antrenman temposu düşüyordu. Çünkü Sean da iyi idman yapmıyordu. Biz zaten bunu biliyorduk. Diğer oyuncuları konsantre olmaları için uğraşıyorduk. Bir oyuncu iyi idman yapmazsa diğerleri de etkilenir. Virüs gibi yayılıyor. Biz daha önceki sezon niye böyle bir şey yaşamadık? Çünkü geçen senelerdeki oyuncularımız buna müsaade etmedi. En önemli oyuncumuz Troy De Vries buna izin vermedi. Bu oyuncu karakteriyle alakalı bir durum. Biz bunu oyunculara açıkladık. Sean Williams böyle bir oyuncu. Ama maça gelince çok iyi oynar diye. Siz kendi işinizi yapın dedik. Bu antrenman düşüşümüz maç sonuna yansıdı hep. Sean Williams’ın rahatlığını takım kaldıramadı. Sezon başında söylemiştim. Benim en büyük hatam Sean Williams’ı affetmemdi. Çünkü bu olaydan sonra bazı işler farklı noktalara gitti.

DEVAM EDECEK

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum