Aziz Sancar Onur Günü

Aziz Sancar Onur Günü
Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı iBG-İzmir Oditoryumu'na verildi

İZMİR (AA) - Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (iBG-İzmir) Oditoryumu'na verildi.

DEÜ'nde iBG-İzmir'de "Aziz Sancar Günü" toplantısı düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, en hakiki mürşitin ilim olduğunu belirterek, "Küreselleşmenin öne çıktığı günümüzde rekabet ortamına ayak uydurabilmek için buna azimle, kararlılıkla ihtiyacımız vardır. Yeniliğe ve değişime açık olanların başarılı olması kaçınılmazdır. Umutluyuz çünkü gençlerimizin önünde Aziz Sancar gibi başarı abidesi var." dedi.

DEÜ Rektörü Füzün, bir akademisyen olarak Sancar'ı ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Bir akademisyen olarak Sayın Aziz Sancar ile gurur duyuyorum, biz Türk bilim insanlarına bu büyük onuru, bu hazzı yaşattığı için. Kıdemli bir hoca, bir eğitici olarak Sayın Sancar ile gurur duyuyorum, aldığı bu ödül ile bilim insanlarımızın öz güvenini artırdığı için genç bilim insanlarına moral ve motivasyon verdiği için. Bir Türk vatandaşı olarak Sayın Aziz Sancar ile gurur duyuyorum, vatan ve millet sevgisi ile yoğrulmuş çok net ve mütevazi duruşu ile tüm dünyaya verdiği mesajlar için."

iBG Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öztürk de kurumun Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Sancar'ın adını oditoryuma verme kararı aldıklarını, düzenlenen her toplantının ünlü bilim adamının adıyla hatırlanacağını dile getirdi.

Prof. Sancar'a DEÜ Özel 75. Yıl İlköğretim Kurumları öğrencileri ile tıp fakültesi öğrencileri çiçek takdim etti.

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Sancar'ın çok sevdiğini bildikleri incirin coğrafi işaret belgesini ithaf ettiklerini açıklarken, Merkez Bankası İzmir Şubesi Müdürü Mehmet Reşit Ketene de daha önce sadece ünlü tarihçi Justin Mccarthy'e verdikleri gümüş madalyon hediye etti.

Konuşmaların ve hediye takdimlerinin ardından Aziz Sancar, oditoryumun açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.