Aziz Sancar'ın ismi laboratuvara verildi

Aziz Sancar'ın ismi laboratuvara verildi
Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Sancar'ın adı, Konya Bilim Merkezindeki bir laboratuvara verildi- Sancar: - "İnşallah Konya'dan beni geçecek çocuklar çıkar"

KONYA (AA) - Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı, Konya Bilim Merkezindeki bir laboratuvara verildi.

Sancar, Türkiye'nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezini ziyaret etti.

Bilim Merkezinde matematik ve fizik alanında ödül alan lise öğrencileri tarafından karşılanan Sancar, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından adının verildiği "Prof. Dr. Aziz Sancar Laboratuvarı"nın açılına katıldı.

Sancar, açılışın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve NEÜ Rektörü Prof. Dr. Şeker'e davetlerinden ötürü teşekkür etti.

Gördüğü ilgi ve hürmete layık olup, daha çok gayretle çalışacağını dile getiren Sancar, "Memleketimize bilim alanında böyle bir yer kazandırdıkları için Konya Büyükşehir Belediyesi ve NEÜ'ye çok teşekkür ediyorum. İnşallah Konya'dan beni geçecek çocuklar çıkar." dedi.

Akyürek de Türkiye'nin ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezinde dünyaca ünlü bilim adamı Sancar'ın adına bir alan açılmasını çok önemsediklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Şeker de Sancar'ın bilim merkezini ziyaretinin, Konya'daki tüm bilim aşkı ile dolu olan öğrenciler için son derece önem taşıdığını dile getirdi.

- Sergi üç ana temadan oluşuyor

Konya Bilim Merkezinde bulunan 4 sergiden biri olan ve Sancar'ın adını taşıyan laboratuvar, sistemler, hücreler ve biyomedikal laboratuvar olmak üzere üç ana temadan oluşuyor. Sergide, katılımcıların tansiyon ölçüp diyaliz yapabildiği, detaylı göz incelemesi yapıp, DNA çözümlemesi yapabildiği düzenekler bulunuyor.

Sancar daha sonra Karatay Medresesi ve İnce Minareli Medreseyi gezerek, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan'dan bilgi aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.