Baba Bülent Cihantimur'a adli kontrol kararı

Baba Bülent Cihantimur'a adli kontrol kararı
Eyüpsultan'da, 1 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı kazaya neden olduğu belirlenen 17 yaşındaki sürücü T.C'nin babası Bülent Cihantimur’un "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alındı: Oğlum gelmeli Türk hukuku önünde hesap vermeli.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı kazaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

AA'nın haberine göre: Soruşturma kapsamında 17 yaşındaki sürücü T.C'nin babası Cihantimur'un "şüpheli" sıfatıyla "suçluyu kayırma" suçundan ifadesi alınmak üzere savcılığa çağrıldığı öğrenildi.

Baba Cihantimur sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelip ifade verdi. Cihantimur, vefat eden Oğuz Murat Acı’nın ailesi ile temasa geçtiğini söyledi, "Olanlar için çok üzgün olduğunu kayıpların geri getirilemeyeceğini biliyorum" dedi.

Cihantimur, kazazede aile için elinden gelen ne varsa ömrünün sonuna kadar yapacağını oğlunun da Türkiye’ye gelmesi ve Türk hukuku önünde hesap vermesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Cihantimur'un "Ben vefat eden kisinin ailesine taziyeye gittim. Orada bize dana önce itribat kurmadığımız için sitem ettiler. Neden gelemediğimizi anlattım.
Acilarini paylaştım. Her türlü yardima hazir oldugumu ilettim. Daha sonra kentileriyle itritab kurmaya çalışsak da tavır değiştirmişlerdi. Bizimle görüşmek istemediler" dediği öğrenildi.

"Oğlum dönmek istiyor"

Anne ve oğlun yurt dışına kaçışına müdahil olmadığını anlatan Cihantimur,
"Sonra da kaçmaya calışmadı. Benim bütün yaşantım buradadır. Halen de işimin başındayım" diyerek kendini savundu.

Cihantimur, "Ben oğlumu tanıyorum. Kendisi dönmek istiyor. Annesi ile döneceklerine ve adalete teslim olacaklarına inanıyorum" dedi.

Hakkında yurt dışı çıkış yasağına ek olarak imza yükümlülüğüne ilişkin adli kontrol talep edilen Cihantimur, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.