Babacan’ın kurucular kurulunda Konyalı iş adamı

Babacan’ın kurucular kurulunda Konyalı iş adamı
Ali Babacan’ın partisinin kurucular kurulu listesini hazırladı ve bakanlığa sunuldu. Kurucular Kurulu’nda Konyalı iş adamı Mahmut Sami Topbaş’da yer aldı.

 

AK Parti’den istifa eden eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan liderliğinde kurulacak partinin ismi Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) olarak kesinleşti. Kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı’na vermek için parti kurmayları İçişleri Bakanlığı’na geldi. Partinin kuruluş dilekçesini bakanlığa eski AK Parti milletvekili Mehmet Emin Ekmen ve İdris Şahin verdi. Partinin 90 kişilik kurucular kurulunda, AK Parti’den ayrılan eski bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün, AK Parti’den ayrılan milletvekili Mustafa Yeneroğlu, eski AK Partili eski vekiller, yazar Gülay Göktürk, ülkücü gelenekten gelen, Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından MHP’de liderlik yarışına girip kaybeden Ramiz Ongun, eski Mazlum Der Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gecenin en kritik isimlerinden eski Korgeneral Mehmet Şanver, KAGİDER’in kurucularından Sanem Oktar gibi isimler yer alacak.  Kurucular kurulu listesindeki 90 isimden 27’sinin kadın olduğu, kadın ve genç sayısının listenin yüzde 50’sini oluşturduğu bildirildi.

LİSTEDE KONYALI İSİM

Kurucular Kurulu’nda Konya’dan da bir isim yer aldı. Konyalı ünlü iş adamı Mahmut Sami Topbaş, Ali Babacan’ın partisinin kurucular kurulunda yer aldı. Konya’da Refah Partisi yöneticiliği, belediye meclis üyeliği ve AK Parti Kurucu İl Yöneticiliği yapan Sami Topbaş, enerji ve kimya sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum