'Babam Hep Şehit Olmak İstiyordu'

'Babam Hep Şehit Olmak İstiyordu'
Tendürek Dağı'ndaki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Ağrılı emekli köy korucusu Ali Dülek'in oğlu Zeki Dülek, "Babam hep şehit olmak istiyordu. Arkadaşlarını orada bırakmak istemedi." dedi

AĞRI (AA) - PKK'lı teröristlerce Tendürek Dağı eteklerindeki korucu noktalarına düzenlenen saldırıda şehit olan emekli köy korucusu Ali Dülek'in çocukları, babalarının şehit olduğu geceyi anlattı.

Somkaya köyünde taziyeleri kabul eden şehit korucu Dülek'in 19 yaşındaki oğlu Zeki Dülek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay günü babası, annesi ve kardeşiyle Doğubayazıt'tan köylerine doğru araçla gittiklerini söyledi.

Gökçebulak köyü yakınlarında teröristlerin araçlarına ateş açtığını vurgulayan Dülek, bunun üzerine ailece köydeki bir eve girdiklerini ifade etti.

Burada, Tendürek Dağı eteklerindeki korucu noktalarına saldırı düzenlendiğini, yaralı ve şehitler olduğunu öğrenen babasının, "yaralılara yardıma gideceğim" diyerek evden çıktığını belirten Dülek, kendisinin de bir arkadaşıyla beraber babasına eşlik ettiklerini dile getirdi.

Zeki Dülek, teröristlerin, araçla gittikleri esnada yola döşenen patlayıcıyı infilak ettirdiğine değinerek, "Mayın patladığı sırada ben ve arkadaşım yaralanmıştık, babam da arabanın içinde sıkışmıştı. Bize ateş açtılar, ben de babamı kurtarmaya gittim. Babam hala yaşıyordu ve kalbi atıyordu. Ben yaralanmıştım artık gücüm kalmamıştı. Babamı kurtarmaya çalışırken teröristler ateş açtılar ve babam orada kollarımda vefat etti. Kendi imkanlarımla aşağıya köye geldim. Ben köye geldiğim zaman helikopter yardıma geldi." ifadelerini kullandı.

"Arkadaşlarını orada bırakmak istemedi"
Babasının 65 yaşında emekli köy korucusu olduğunu anımsatan Dülek, şöyle devam etti:

"Babam kahramandı, eski köy korucusuydu ve hep şehit olmak istiyordu. Saldırı esnasında vicdanı kabul etmedi ve arkadaşlarını orada bırakmak istemedi. Askerin giremediği yere babam girdi ve biz giderken de çatışma vardı. Babam geri gitmedi ve devam ettik yolumuza. Bize ateş açmalarına rağmen biz yine gittik. Giderken yola mayın döşemişlerdi mayına bastık. Mayın olmasaydı yine giderdik."

"Kahramanca şehit oldu"
Ali Dülek'in oğlu Hikmet Dülek ise Çeteli köyüne misafirliğe gittiğini ve bir süre sonra çatışma seslerini duyduklarını söyledi.

Telefonda babasına çatışma bölgesinde muhtemelen tuzak kurulduğunu ve gitmemesi gerektiğini söylediğini anlatan Hikmet Dülek, şunları kaydetti:

"Babama kesinlikle oraya gitmeyin orada tuzak var dedim, o da 'ben biliyorum' dedi. Babam hiç korkmuyordu. Babam o esnada hiç düşünmeden oraya girdi. Ben babama telefon açtım ve 3 tane korucunun şehit olduğunu söyledim. O da bana 'eğer onlar şehit olmuşsa onlar bizim kardeşlerimizdir ben de gideceğim oraya' dedi ve kahramanca şehit oldu."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.