“BABAMIN VASİYETİNİ YAŞATIYORUM”

“BABAMIN VASİYETİNİ YAŞATIYORUM”
Hamdi Karık Hırdavat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karık, babasının vasiyetini yaşatmak için çıktığı yolda merdivenleri birer birer çıkarak, adını sektöre altın harflerle yazdırmayı başarmış.

Emine Şeyma Yıldız'ın Röportajı

Hamdi Karık Hırdavat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karık, babasının vasiyetini yaşatmak için çıktığı yolda merdivenleri birer birer çıkarak, adını sektöre altın harflerle yazdırmayı başarmış. Mehmet Karık, şimdilerde hayalini kurduğu ikinci şubeyi açma hazırlıkları içerisinde. Biz de Hamdi Karık Hırdavat’ı açılışından önce yakından tanımak istedik. O halde buyurun, birlikte tanıyalım…

Hamdi Karık Hırdavat’ın kuruluş hikâyesini anlatabilir misiniz?

1986 yılında rahmetli babam Hamdi Karık tarafından Tevfikiye Caddesi’nde “Varçok Makina” olarak hizmete açılan firmamız, 1991’den bu yana Karatay Sanayi Sitesi’nde faaliyetine devam etmektedir. Babamın vefatından sonra ismini yaşatmak amacıyla 2007 yılında “Hamdi Karık” ismini markalaştırdık. “Hamdi Karık Hırdavat” olarak şimdilerde Atiker Sanayi Sitesi’nde 800 m2’lik bir alanda ikinci şubemizi açıyoruz. Sanayiye daha fazla hitap ederek iç içe olmak için burayı tercih ettik.

“Hamdi Karık Hırdavat” markasıyla babanızın ismini yaşatmaya karar verdiğinizde çevreden nasıl tepkiler aldınız?

1962 yılından beri hırdavat sektörünün içinde yer almış olan rahmetli babam alanında çok iyi tanınan, bilinen, örnek gösterilen bir insanmış. Dolayısıyla babamın ismini kurumsal marka olarak kullanmamız, gerek yakın çevremizce gerekse müşterilerimiz tarafından çok takdir edildi. Biz de buna layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Hamdi Karık Hırdavat’ı yakından tanımak isteriz…

30 bin çeşit geniş ürün yelpazemizle sektöre hitap ederek müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu kadar çok ürün olunca da takip etmek bir hayli zor ama biz bunun üstesinden geliyoruz. İşimizi severek, isteyerek yaptığımız için bu tür engelleri aşıyoruz. İnşaat, istifleme, sanayi, çelik, kaynak ve birçok sektörde ürünlerimizle yer alıyoruz. Bosh, Hitachi, Makita, İzeltaş, Ceta Form, Yıldız, Lincoln gibi markaların bayiliğini yapıyoruz.

Sizi sektördeki diğer rakiplerinizden farklı kılan nedir?

İşin gerçeği sektördeki diğer firmaları rakip olarak görmüyoruz. Onların hepsi bizim ağabeylerimiz, kardeşlerimiz... Verdiğimiz hizmet noktasında iyi olduğumuzu düşünüyorum. Bizim için hizmet her zaman ön planda olmuştur. Alo Sipariş Hattı’mız bizi farklı kılıyor. Firma malzeme istediği zaman en geç 45 dakikada ulaştırıyoruz. Birinci sınıf kaliteyi piyasada en hesaplı, en uygun fiyatla vermemiz de bizi özel kılıyor diye düşünüyorum. Türkiye genelinde iyi bir pazarlama ağına sahip olmamız da avantajlarımız arasında.

İkinci şubeyi açmaya nasıl karar verdiniz?

Karatay Sanayi, diğer sanayi bölgelerinden uzak durduğu için Atiker Sanayi Sitesi’nde yeni bir yer açmanın daha iyi olacağını düşündük. Hem konum, hem ürünleri daha hızlı teslim etme açısından, hem de lojistik itibariyle orası daha mantıklı.

Yurt dışına ürün ihraç ediyor musunuz?

Arabistan, Rusya, Irak, Azerbaycan, Türkmenistan gibi bölgelere ürün gönderiyoruz. Özellikle kendi imalatlarımızı birçok ülkeye ulaştırıyoruz.

Kendi imalatlarımız derken?

Yüzde yüz Türk malı olan, tamamen bize özgü demircilerin kullandığı profil kesmeler, çanta kaynak makinaları, tesisatçıların kullandığı plastik kaynak makinaları ve çember makinalarının üretimini yapıyoruz.

Hırdavat sektörünün son durumu ne?

Hırdavatın yer almadığı hiçbir yer yok diyebilirim. Bugün evinize gittiğinizde en basitinden bir maket bıçağı, bir tornavida vardır. Hırdavat sektörünün önü açık, dipsiz bir kuyu gibi… Bu sektör hiçbir zaman tükenmez. Bundan sonra yeni şubemizle birlikte bu sektörü çok daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum.

Sektörün 2014 genel değerlendirmesini yapabilir misiniz?

Durgun geçtiğinin söylenmesine rağmen 2014 bizim için çok verimli geçti. Biz o enerji sayesinde yeni bir şubeye karar verdik. 2014 iyi geçtiği için 2015’ten hedefimiz büyük…

Hedefiniz tam olarak ne?

Franchise ağı kurarak markamızı tüm Türkiye’de yaygın ve aranır bir marka haline getirmektir.

Yarın Atiker Sanayi Sitesi’nde yeni şubenizin açılışı var. Açılışta katılımcıları ne gibi sürprizler bekliyor?

Ciddi bir katılım beklediğimiz açılışımızda çekiliş yapacağız, sektörümüzle alakalı çok güzel sürpriz hediyelerimiz olacak. Tüm Konya halkını açılışımıza bekliyoruz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.