Babasının hayalini aşevinde gerçekleştiriyor

Babasının hayalini aşevinde gerçekleştiriyor
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bir iş adamı, babasının hayalini gerçekleştirmek için açtığı aşevinde, her gün dar gelirli 250 kişiye yemek veriyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan iş adamı Mehmet Kılıç, 7 yıl önce vefat eden babasının hayalini, kurduğu aşevinde ramazan ayı boyunca dar gelirlilere iftar yemeği dağıtarak gerçekleştiriyor.

Selahattin Alan Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği başkanlığını görevini de yürüten Kılıç, Ahmet Efendi Mahallesindeki caminin altında kurduğu aşevinde ramazan ayı boyunca her gün ihtiyaç sahiplerine yemek veriyor.

Ramazan ayının başından beri uygulamayı sürdüren Kılıç, her gün ortalama 250 kişiye aşevinden sıcak yemek sağlıyor.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selahattin Alan Camisi inşaatının babası Yusuf Kılıç tarafından başlatıldığını ancak babasının cami yapımının tamamlanmasından önce hayatını kaybettiğini söyledi.

Cami inşaatını, babasının vefatından sonra tamamladıklarını ifade eden Kılıç, ''Babamın böyle bir caminin altında aşevi yapılması, 30 ramazan boyunca fakire, fukaraya yemek dağıtılması gibi bir hayali vardı. 81 yaşında ölen babamın bu hayalini, çocuklarımla beraber gerçekleştirdik. Eksikleri tamamlayarak ramazan ayı başında hizmete açtık. Önümüzdeki yıllarda daha da geliştirip aşevinin kapasitesini 400-500 kişiye çıkarmayı düşünüyoruz.'' dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.