Bab'da Yıllar Sonra Huzurlu Ramazan

Bab'da Yıllar Sonra Huzurlu Ramazan
Halep'in kuzeyindeki Bab ilçesinin sakinleri, 6 yıl süren iç savaşın ardından ilk defa bu yıl Türkiye'nin de katkısıyla memleketlerinde ramazan ayına huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşıyor- Bablı Cedid: - "6 yıl savaştan sonra huzurlu bir rama

HALEP (AA) - RAUF MALTAŞ - Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Halep'in Bab ilçesindeki halk, 6 yıl aranın ardından huzurlu bir ramazan ayına girmenin sevincini yaşıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından DEAŞ'lı teröristlerden temizlenen Halep'in kuzeydoğusunda bulunan Bab ilçesindeki cadde ve sokaklarda yaşanan hareketlilik, ilçede iç savaş öncesi dönemleri andırıyor.

Yaklaşık 100 bin kişinin geri döndüğü ilçede bir tarafta iç savaşın ağır tahribatına uğrayan ev ve iş yerleri bulunurken, diğer tarafta da cadde ve sokaklardaki canlılık dikkati çekiyor.

İlçede güvenliği ise Türkiye'de eğitildikten sonra Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerdeki çarşı ve pazarlara giden yerli polis ve askerler sağlıyor.

Suriye'de hayatın normale döndüğü ender bölgelerden Bab'da gıdadan giyime kadar her türlü ürün, savaş olan ülkelerdeki yüksek fiyatların aksine uygun fiyatlarla halkın hizmetine sunuluyor.

Virane halde de olsa vatanlarına geri dönmeyi tercih eden binlerce Bablı, 6 yıl süren iç savaşın ardından ilk defa bu yıl Türkiye'nin de katkısıyla memleketlerinde ramazan ayına huzur ve güvende girmenin mutluluğunu yaşıyor.

- Türkiye'ye ve Erdoğan'a teşekkür

Bablılardan 45 yaşında olan Celal Cedid, yıllardır vatandaşlarına destek oldukları için Türkiye'ye teşekkür etti.

Halen binlerce Suriyelinin Türk topraklarında huzurla hayatını sürdürdüğünü anlatan Cedid, "Bu ramazana mutlulukla giriyoruz. 6 yıl savaştan sonra huzurlu bir ramazan geçirmemizi Rabb'im bize nasip etti, bunda Türk kardeşlerimizin büyük bir desteği var. Bab'da başlangıç olarak Hz. Ömer Camisi bakım ve onarımdan geçirildi. Türkiye Diyanet Vakfına da bunun için teşekkür ediyoruz bize bu camiyi tekrar kazandırdıkları için. Türkiye halkına ve cumhuriyetine teşekkür ediyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Ramazanı ülkelerinde huzurlu bir şekilde karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirenlerden Yunus Menderes ise Türkiye'deki hayırseverlerin de desteğiyle ramazan için 5 kişilik ailesinin ihtiyacını karşıladığını dile getirdi.

Türkiye'nin de yoğun çabasıyla Bab'ın güvenli hale geldiğini vurgulayan Menderes, "Şu an Bab'da ramazanı mutlulukla karşılıyoruz. Huzurlu bir ramazan geçireceğimize inanıyoruz çünkü bölgemiz artık güvendedir. Allah'a şükürler olsun. Türkiye'ye teşekkür ediyoruz bize bu imkanları sunduğu için. Sağolun, Allah sizlerden razı olsun." ifadesini kullandı.

Osman Hacca da Türkiye'de 4 yıl kaldıktan sonra Bab'a geri döndüğünü vurguladı.

Müslümanlar açısından iyi geçen bir ramazanın bütün bir yılın da iyi geçeceği anlamına geldiğini bildiğini aktaran Hacca, "Yıllar sonra ilk defa huzurlu bir ramazan geçiriyoruz. Aşkla ve şevkle giriyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.