Badminton: Olimpiyat Kota Müsabakaları

Badminton: Olimpiyat Kota Müsabakaları
Şili'de düzenlenen organizasyonda tek kadınlarda finale kalan iki milli sporcudan Özge Bayrak altın, Neslihan Yiğit ise gümüş madalya elde etti

ANKARA (AA) - Dünya Badminton Federasyonu (BWF) faaliyet programında yer alan Olimpiyat Kota Müsabakaları'nda finale kalan milli sporculardan Özge Bayrak altın, Neslihan Yiğit ise gümüş madalya kazandı.

Şili’nin Temuco kentinde düzenlenen organizasyonda tek kadınlar kategorisinde yarışan Özge Bayrak yarı final mücadelesinde Nijeryalı rakibini 2-0 yenerek finale çıktı. Neslihan Yiğit ise Şilili rakibiyle yaptığı yarı final maçını 2-0 kazanarak, finalde Özge Bayrak'ın rakibi oldu.

Özge Bayrak, final müsabakasında Neslihan Yiğit'i 2-0 yenerek şampiyon olurken, Neslihan Yiğit ise ikincilik elde etti.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmeki̇k, milli sporcuların kazandığı başarıların Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na kota almak için çok önemli olduğunu belirterek, "Sporcularımızın müsabakalarda üst üste kazandığı başarılar, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'na yaklaştığımız bu dönemde oldukça önem taşımaktadır. Kota maçları devam etmekte. İnşallah, 1 Mayıs'da kota alan sporcumuz belli olacak. Alınan şampiyonluk ve madalyadan dolayı sporcularımız Özge Bayrak ve Neslihan Yiğit’i, antrenörü Çağatay Taşdemir'i ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.