Badmintonda 6 Madalya

Badmintonda 6 Madalya
Milliler, Hellas Internatıonal 2017 Badminton Turnuvası'nda 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı

ANKARA (AA) - Badminton Milli Takımı, Hellas Internatıonal 2017 Badminton Turnuvası'nda 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 6 madalya kazandı.

Türkiye Badminton Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Yunanistan'da 4-7 Mayıs'ta organize edilen turnuvada tek bayanlarda Büşra Yalçınkaya ve karışık çiftlerde Osman Uyhan-Aliye Demirbağ ilk sırayı elde etti. Tek bayanlarda Büşra Yalçınkaya ve karışık çiftlerde Serdar Koca-Emine Demirtaş ikinci sırada yer aldı. Tek erkeklerde Muhammed Ali Kurt ve tek bayanlarda Ebru Yazgan üçüncü oldu.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndan sonra ara vermeden sporcularını uluslararası müsabakalara gönderdiklerini belirterek, "Badmintonda kota sistemi, dünya sıralamasına puan veren müsabakalarda puan toplamak üzere dayalıdır. Bu nedenle bir sporcunun asgari olarak yılda 20 müsabakaya gitmesi gerekiyor. Bizlere kaynakları seferber eden başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan'a ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, daha fazla başarı ve ülkemizin güzel insanlarına daha fazla hizmet için desteklerinin artarak devam etmesini diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.