Bafra'da 12 yaşındaki kızın ölümü

Bafra'da 12 yaşındaki kızın ölümü
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlı tutuklandı

SAMSUN (AA) - Samsun'un Bafra ilçesinde 12 yaşındaki kız çocuğunun ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi tutuklandı.

Geçen hafta Çetinkaya Mahallesi'ndeki evlerinde ailesi tarafından baygın bulunan ve kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinde hayatını kaybeden D.Y'nin ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında D.Y'nin amcasının oğlu olduğu öğrenilen K.Y (19), İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Bafra Devlet Hastanesine getirilen şüpheli, sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi.

Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu arada, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığının resmi internet sitesinden olayla ilgili yapılan açıklamada, Çetinkaya Mahallesi'nde ikamet eden 2004 doğumlu D.Y'nin, 7 Mayıs 2016'da kardeşleri ve annesiyle evdeyken bayılması üzerine akrabaları tarafından önce Bafra Devlet Hastanesine götürüldüğü belirtildi.

Daha sonra OMÜ Tıp Fakültesine sevk edilen D.Y'nin 8 Mayıs 2016'da vefat etmesi üzerine cenazenin Trabzon Grup Başkanlığı Morg İhtisas Dairesine gönderilerek kesin ölüm sebebinin tespit edilmesinin istendiği belirtilen açıklamada, yapılan ölü muayenesi ve otopsi işlemi ile D.Y'nin hasta dosyasının incelenmesinde, çocuğun cinsel istismarına dair somut bulgular üzerine soruşturmanın bu yönde genişletildiği bildirildi.

Bu kapsamda şüpheli K.Y'nin, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığının yazılı izniyle gözaltına alındığı, soruşturmanın tamamlanması sonrasında çıkarıldığı Bafra Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı kaydedilen açıklamada, soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bilgisi verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.