Bağcılar'da Ev Hanımları Hünerlerini Sergiledi

Bağcılar'da Ev Hanımları Hünerlerini Sergiledi
İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesinin düzenlediği "Geleneksel Yemek Yarışması"nda ev hanımları hünerlerini sergiledi.Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya...

İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesinin düzenlediği "Geleneksel Yemek Yarışması"nda ev hanımları hünerlerini sergiledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 yıldır düzenlenen yarışmada, ev hanımları becerilerini ortaya koydu.

İlçede yaşayan 94 yarışmacı arasından finale kalan isimler belirlendi. Jüri, finale kalan yarışmacılar arasından "Yöresel Yemekler", "Hamur İşleri" ve "Tatlılar" kategorisinde dereceye giren isimleri açıkladı.

Bu kapsamda, "Hamur İşleri" kategorisinde Mevlüde Gençalp birinci, Tuğba İnkaya ikinci, Fatma Doruk üçüncü, Tuğçe Aydemir de dördüncü oldu.

"Yöresel Yemekler" kategorisinde de Satı Aslaner birinci, Dilek Erkoç ikinci, Nedime Karakaş üçüncü, Bahar Yılmaz dördüncü seçildi.

"Tatlılar" kategorisinde ise Gülbahar Kanatçı birinci, Hülya Kurt ikinci, Elanur Çakar üçüncü, Saliha Can dördüncü sırada yer aldı.

- "Dünyanın en zengin mutfağına sahibiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede Balkanlar'ın ve 81 ilin renk ve lezzetini yaşattıklarını belirtti.

Jürinin seçim yapmakta zorlandığını aktaran Çağırıcı, "Dünyanın en zengin mutfağına sahibiz. Ecdadımız nice güzel yemek, tatlı ve hamur işlerini dünyaya hediye etti. Bu zenginliklerimizi yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yarışmalar düzenliyoruz. Geleneksel yarışmalarımız yoğun ilgi görüyor. Katılan tüm annelerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.