Bağdat Caddesi'ndeki trafik kazaları

Bağdat Caddesi'ndeki trafik kazaları
Keman sanatçısı Arıkan, trafik kazasının meydana geldiği yerde anıldı

İSTANBUL (AA) - Bağdat Caddesi'nde geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren keman sanatçısı Okan Arıkan, anıldı.

Arıkan'ın ailesi, yakınları ve arkadaşları trafik kazasının meydana geldiği Kızıltoprak mevkisinde toplanarak, ''Bağdat Caddesi trafik terörüne hayır'' yazılı pankart açtı.

Arıkan ailesinin avukatı Kenan Tandoğan yaptığı açıklamada, Bağdat Caddesi'ndeki ölümlere "dur" demek, başka masum insanların ölmesine engel olmak için bir araya geldiklerini ifade etti.

Trafik kazalarına caydırıcı cezalar getirilmesini isteyen Tandoğan, gerekli ve yeterli tedbirlerin alınması için yetkilileri göreve çağırarak, şunları söyledi:

''En acil şekilde, en kısa zamanda lütfen Bağdat Caddesi'ne bir çözüm bulun. Bağdat Caddesi artık ölüm yolu olmasın. Bu caddede ralli yaparak ölümlere sebebiyet veren bilinçsiz ve şuursuz insanlar da hak ettikleri en ağır şekilde cezalandırılsın. Cezalandırılsın ki bir daha bu masum ölümler olmasın. Adalet yerini bulsun. Suçsuz günahsız insanlar yalnızca burada bulundukları veya yürüdükleri için yoktan yere ölmesin, evlerine karanlık düşmesin.''

Daha sonra Okan Arıkan'ın anne ve babası Namık-Aysel Arıkan çifti, yakınları ve arkadaşları gözyaşları içinde kazanın meydana geldiği kaldırıma karanfil bıraktı.

- Olay

Bağdat Caddesi Kızıltoprak mevkisinde, 1 Mayıs'ta, Orkun Efe Bardakçı'nın kullandığı 34 YK 3689 plakalı araç kontrolden çıkarak, park halindeki 34 PA 8149 plakalı araca arkadan çarpmıştı.

Sürüklenen araçlar kaldırımda yürüyen Okan Arıkan'a çarparak ölümüne neden olurken, sürücü Orkun Efe Bardakçı ile araçta bulunan 3 kişi yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.