Bağdat'taki bombalı saldırı

Bağdat'taki bombalı saldırı
Dışışleri Bakanlığı:- "Bağdat'ın Sadr semtindeki terör saldırısını şiddetle kınıyor, teröre karşı mücadelede Irak Hükümeti ve halkına desteğimizi teyit ediyoruz"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın başkenti Bağdat'ın Sadr semtinde düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sadr semtindeki pazar alanında meydana gelen, ilk belirlemelere göre 50’den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 100’den fazla kişinin yaralandığı bir terör saldırısı düzenlendiği hatırlatılarak, "Terör saldırısını şiddetle kınıyor, teröre karşı mücadelede Irak Hükümeti ve halkına desteğimizi teyit ediyoruz. Söz konusu terör saldırısında hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Irak halkına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Sadr bölgesindeki İmam Ali Hastanesi yetkililerinden Ali Casim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda 50'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtmişti.

Casim, naaşların adli tıp kurumuna kaldırıldığını ifade ederek, yaralıların tedavisi için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını dile getirmişti.

Yaralılardan birçoğunun taburcu edildiğini aktaran Casim, tedavisi süren bazılarının ise durumunun ağır olduğunu kaydetmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.