Rivahi Kalay

Rivahi Kalay

BAĞIMLILIK KADER DEĞİLDİR-1

BAĞIMLILIK KADER DEĞİLDİR-1

BAĞIMLILIĞA DUR DİYELİM…

BAĞIMLILIK KADER DEĞİLDİR-1

Ş.M. ANLATIYOR:

Dünyanın doğal güzellikleri açısından imrenilecek cennet köşelerinden biri Jamaika.

Ben bu ülkeyi bilmem, hiç yurt dışı görmedim. Hasbelkader bu kadar bilgiyle, şirin gelen ülkenin adıyla imal edilen madde, beni ondört yaşında buldu. Aile ve aile sevgisini ararken farklı bir şekilde, başka bir şehirde,  ne yazık ki ‘O’  isimle bana geldi.

İlk tanışmam, bulunduğum ortamda arkadaş çevresinde oldu. Farklı isimlerde kullandıklarımda vardı. Mesela ‘şeker’ adında verdiler, devam ettim. Her kullanımdan sonra ağaçlar, sopalı insanlar vardı. Hepsi;  ağaçlar, sopalı insanlar üzerime yürüyordu. Bazen onları tanıyor, kaçmak istiyor, kaçamıyordum. Çok korkuyor, titriyor, dövüyor, savaşıyor, ne yazık ki kaçamıyordum. Kullandığım sürece kaçamazdım. Sonra gördüklerimin, yaşadıklarımın halüsinasyon olduğunu öğrendim.

Kaçmak kurtulmak istedim. O gücü, iradeyi kendimde bulamadım. Hangi yolda yürüyeceğimi bilemedim. Etrafımdan, hiç kimseden destek alamadım. Etrafımızdakiler bizden korkuyor ve kaçıyordu. Onlarda kendilerine göre haklıydı.

 Bizim de korktuğumuzu, sığınacak bir kıyıya, sevgiye ve güvene ihtiyacımız olduğunu bilmiyorlardı.

Günler böyle sokaklarda geçti. Şimdi on yedi yaşındayım. İsmiyle insanları büyüleyen ülkenin adını aldığı maddenin bağımlısıyım. Dünyanın en mutsuz, uçuruma yakın, denizin hatta okyanusun dibine batmış!  Ben ve benim gibi arkadaşlarım var. Her şeyin mümkün olduğu, bana göre günahlarla dolu bir dünyamız var. Tanıdığınız, tanımadığınız kişilerin eşyalarını, paralarını almak, satmak gibi…

Yaşadığımız, yaşattıklarımız, gözlerimizin gördükleri çirkinliklerle dolu. Bu çirkinlikten cehennemden kurtulmak, sevdiklerimizle güzellikleri yaşamak, sevgiyi koklamak bizim de hakkımız olmalı abla.

Ş.M. ile ilk ve son kez o gün görüştük. O günden sonra tekrar gelmedi.  Uçurumun kenarından döndüysen, dönebildiysen şimdi yirmi yaşında genç bir delikanlısın.  Dilerim ki uçurumun kenarından,  sevdiklerin elinden tuttu, cennetin ortasına getirdi. Sevdiklerinle güzellikleri yaşıyor, sevgiyi kokluyorsundur.

Sevgiyle kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Rivahi Kalay Arşivi
SON YAZILAR